Scriitoare

Adina Rosetti

Adina Rosetti este scriitoare, jurnalistă și co-fondatoarea De Basm (Asociația Scriitorilor pentru Copii și Adolescenți). Și, nu în ultimul rând, mama Clarei și a lui Anton. A publicat mai multe volume de proză pentru adulți și pentru copii, iar în iunie i-au apărut „Povestea kendamei pierdute” (Ed. Arthur) și „Aiurea-n tramvai. Aventurile lui Anton în Țara Cuvintelor Anapoda” (Curtea Veche Publishing). adinarosetti.ro

Alte articole

Clasă

Cum e prima zi de școală în alte țări. „Nu se dau flori, nu se țin discursuri”

de Andreea Archip

Cu haine și rechizite noi, cu flori în mână și cu emoții au început școala cei aproape 2,8 milioane de copii din România. Prima zi de școală a însemnat și discursuri ținute de directori, primar, preot, polițist. La Colegiul „George Coșbuc” din București, Ministrul Educației a eliberat un mănunchi de baloane iar la Colegiul „Gheorghe Lazăr”, premierul Florin Cîțu s-a legănat pe ritmul melodiei de la Voltaj, „Tânăr vreau mereu să fiu”. Cum arată prima zi de școală în alte țări europene? Părinți români din Finlanda, Marea Britanie, Italia și Austria ne-au răspuns la această întrebare.

19.09.2021
Cancelarie

Examenele în vremea pandemiei: Ce spun trei foști miniștri despre organizarea acestora

de Andreea Ofițeru

Școala 9 a stat de vorbă cu trei foști miniștri ai Educației, pe care i-a întrebat cum ar fi făcut ei, dacă ar fi fost în funcție în vremea pandemiei de coronavirus. Mircea Miclea susține că examenele ar trebui să fie cât mai apropiate de ceea ce știau elevii din anii anteriori, Andrei Marga afirmă că prin reducerea materiei de examen se slăbesc de fapt examenele, iar Sorin Cîmpeanu arată că examenele trebuie date în condiții de siguranță.

 

13.05.2020
Laborator

Ce s-a întâmplat la protestele studenților americani față de războiul din Gaza

de Cristina Radu

Mii de studenți din Statele Unite ale Americii protestează de câteva săptămâni în campusurile universităților și cer acestora să rupă orice fel de legături au cu Israelul, astfel încât să nu mai finanțeze războiul din Gaza. Epicentrul manifestațiilor pro-palestiniene este Universitatea Columbia, acolo unde au existat ciocniri violente cu poliția care a intrat în forță pentru a demola taberele de protestatari. Poliția a arestat până acum în jur de 2.000 de activiști în ultimele două săptămâni. În timp ce unele voci vorbesc despre proteste antisemite, studenți evrei iau parte la ele, relatează presa americană. Un rezumat al ultimelor zile.

04.05.2024