Alte articole

Clasă

Elevii de la o școală din Constanța vând NFT-uri ca să-și facă laborator de informatică

de Antonia Pup

Creațiile artistice ale elevilor din Peștera, Constanța, au fost digitizate și transformate în NFT-uri (non fungible token) și apoi vândute pe internet. Inițiatorul proiectului este profesorul de matematică Eduard Alin Grosu care s-a gândit că pe lângă tabla însmulțirii și geometrie, și tehnologia blockchain poate fi folosită în scop educațional și caritabil.

11.03.2022
Laborator

Robert Ciobanu, doctorand la Științe politice: „E ușor naiv să credem că un grup de oameni, fie ei tineri, școliți și bine intenționați, vor schimba din temelii o țară”

de Antonia Pup

,,Un spațiu în care se poate dialoga și polemiza civilizat” - așa descrie Robert Ciobanu proiectul publicistic Syntopic, lansat împreună cu tineri din țară și străinătate pasionați de economie, filosofie, literatură, politică și teologie. Într-un interviu pentru Școala 9, doctorandul vorbește despre noua clasă politică, despre cât de puternic este votul de fapt și cum vede sistemul educațional românesc. 

25.11.2021
Laborator

ALT-Școala/ SuperȘcoala, platforma cu lecții video care ar putea înlocui meditațiile: „De ce n-ar avea elevii posibilitatea să apese play sau stop oricând?”

de Medeea Stan. Video: Ada Cheroiu

Platforma de streaming educațional SuperȘcoala le dovedește elevilor că pot să-și ia propriile decizii în ce privește procesul de învățare. La ce oră și de unde studiază, când iau o pauză și cu ajutorul cărui profesor aprofundează materia de la clasă. Au, de pildă, posibilitatea să urmărească lecții video predate de același cadru didactic din școala primară până în ultimul an de liceu. Platforma lansată în 2021 o folosesc inclusiv copii cu cerințe educaționale speciale și elevi români din diaspora. Proiectul SuperȘcoala a fost unul dintre finaliștii competiției Innovators for Children, accelerator pentru start-up-urile din educație.

08.12.2022