E din Cluj-Napoca. A început să deseneze demult, dar abia de curând și-a găsit calea - desenele și intervențiile peste fotografia analog. Surprinde prin obiectivul aparatului umanul și realul la care mai adaugă un plus de naivitate și iubire prin desene, pentru că, știm cu toții, realitatea poate fi plictisitoare.
Editorial. De unde vine nevoia noastră de a fi premiați, obsesia pentru locul unu cu coroniță? Asta m-am întrebat când joi seară, pe 24 octombrie, pășeam pe lângă covorul roșu de la Opera Națională, unde deja veneau invitații pentru Gala Premiilor pentru Directorii Anului 2024.
,,Un spațiu în care se poate dialoga și polemiza civilizat” - așa descrie Robert Ciobanu proiectul publicistic Syntopic, lansat împreună cu tineri din țară și străinătate pasionați de economie, filosofie, literatură, politică și teologie. Într-un interviu pentru Școala 9, doctorandul vorbește despre noua clasă politică, despre cât de puternic este votul de fapt și cum vede sistemul educațional românesc.
„Nu am voie să ies pe afară cât el nu este lângă mine”. Era o regulă a relației Carinei, o tânără care astăzi spune că s-a confruntat cu gaslighting-ul. Este vorba de o formă de manipulare emoțională și psihologică, prin care abuzatorul încearcă să-i inducă victimei un sentiment de nesiguranță față de propriile convingeri, credințe, percepții și reacții. Am vorbit cu persoane care au experimentat acest tip de manipulare și cu experți care au explicat efectele și au oferit mai multe sfaturi.