Într-un sistem de învățământ care ar trebui să fie centrat pe nevoile elevilor, câtă atenție primește cu adevărat sănătatea mintală a copiilor și adolescenților?
Avocatul Poporului s-a autosesizat după ce Școala 9 a scris că părinții de la Școala Nr.12 „Herăstrău” strâng bani pentru fondul clasei chiar și când se învață online, și cere conducerii școlii să ia măsuri. Într-o adresă trimisă către instituția de învățământ, Avocatul Poporului cere școlii să fie informat cu privire la demersurile pe care le ia să se asigure că părinții nu mai strâng bani ilegal.
Proba practică a examenului de titularizare s-a încheiat, iar cea scrisă va avea loc pe 13 iulie. Mirela Ștețco, director de training la ONG-ul Teach for Romania, explică, pentru Școala 9, de ce examenul de titularizare nu evaluează cu adevărat competențele necesare profesiei și cum ar putea angajarea în învățământ să fie reformată. Prin pregătire și evaluare adecvată, ar ajunge la performanță atât cadrele didactice, cât și elevii. Experții din societatea civilă au venit cu propuneri pentru noua lege a educației iar din această toamnă, în fiecare școală va fi înființată o comisie pentru mentorat didactic și formare în cariera profesională, potrivit noului Regulament de organizare și funcționare a unităților de învățământ preuniversitar - ROFUIP.