Categorie

Cancelarie

Cu și despre profesori, cu sau fără catedră și catalog. 

Alte articole

Clasă

Anul copiilor de la 1B

Eseu foto de Mircea Reștea

Când s-au înscris la școală, cei 16 copii romi din Pirita nu aveau nici învățătoare, nici sală de clasă. Fotograful Mircea Reștea i-a însoțit timp de un an pe drumul dintre colibele improvizate în care locuiesc și școala la care unii au luat premiul întâi.

15.01.2019
REZOLVAT

„Am fost convinsă că ce contează e dotarea școlii, până am văzut educație de cea mai bună calitate pe un cap de pod în India”

de George Herlaș

Ce aduce copiii la școală? Calculatoarele de ultimă generație și tablele interactive, toaletele decente, profesorii bine pregătiți, părinții implicați sau comunitatea? E o combinație dintre toate, niciodată în aceeași proporție, că și comunitățile sunt foarte diferite. După o experiență de 40 de ani în educație în care a vrut să renunțe de câteva ori, Mirela Ștețco, head of advocacy la organizația Teach for Romania, a vorbit la podcastul REZOLVAT despre ce funcționează. A povestit cum i s-a schimbat perspectiva de-a lungul carierei, despre ce crede că a greșit, dar și despre momentele „aha!”, cum ar fi cel în care a înțeles că „a fi profesor nu e despre spectacolul tău!”.

28.06.2024
Clasă

De ce a fost retrasă cartea „Profu’ crede că învăț”. „Copilul la acea vârstă nu poate face diferența dintre ironie și concretul cuvintelor”

de Adelina Mărăcine

O carte care-i învață pe copii „cum să supraviețuiască la școală” a fost retrasă de pe piață după numai un an de la apariția ei în România, după ce zeci de părinți au criticat conținutul acesteia. Deși reprezentanții editurii au explicat că volumul „s-a bucurat de succes la nivel internațional” și este un pamflet, un psiholog și un sociolog spun că cei mici „nu fac diferența între ironie și concretul cuvintelor”. 

24.08.2022