Sunt studentă la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, unde îmi cultiv pasiunea pentru scris și comunicare. Deși am început cu poezii, am reușit să mă adaptez rapid la scrierea de articole. Ceea ce mă motivează cel mai mult este să ascult oamenii și să le aflu poveștile, pe care le transpun apoi în cuvinte, oferindu-le astfel o voce prin intermediul scrisului meu.
Pentru mine, jurnalismul nu este doar o carieră, ci și o misiune de a reflecta realitatea prin prisma poveștilor autentice ale celor din jur.
Noul buget pentru Ministerul Educației este cel mai mic din ultimii 30 de ani ca procent din PIB (2,5%), iar cel total pentru educație are doar cu 2,2 miliarde de lei mai mult decât anul trecut. Totuși, pentru prima dată în istoria postdecembristă, bugetul de stat prevede o sumă de bani pentru bursele elevilor: peste jumătate de miliard de lei. Într-un interviu pentru Școala 9, Alexandru Manda, coordonator de programe la Societatea Academică din România și student în anul III la Facultatea de Drept de la Universitatea din București, explică cum a început lupta pentru bursele elevilor și de ce ar trebui să ne uităm la bugetul pentru educație și dincolo de banii alocați doar pentru minister.
Activista de mediu din Suedia Greta Thunberg (18 ani) i-a ironizat pe marii lideri ai lumii într-un discurs ținut la evenimentul Youth4Climate din Milano, Italia. A fost numit „discursul bla bla bla” de către presa internațională. Tânără de 18 ani a vrut să evidențieze că acțiunile de protest ale elevilor din toată lumea pentru protecția mediului, inițiate în urmă cu patru ani, nu sunt doar o joacă de copii. S-a terminat cu discursurile „de activiști care îmbrățișează iepurași”, a spus activista. La evenimentul din Italia, tineri din 197 de țări s-au pus la masă ca să creeze politici publice pe care le vor înainta miniștrilor mediului care vor participa la conferințele Națiunilor Unite pentru schimbări climatice. Iată discursul său integral.
„Land of Plenty” se numește cea mai recentă expoziție de sculptură a artistului Cătălin Bădărău. A pornit în crearea ei de la propria experiență de migrație, când avea 16 ani, și a trecut granița fraudulos să ajungă în Turcia și Grecia, la muncă. A fost la un pas de a abandona liceul. De aceea, anul acesta, s-a întors la școala sa din Adjud să vorbească cu elevii care poate, asemeni lui, visează azi la „o țară a făgăduinței”.