Critic de film. Membru UCIN și FIPRESCI. Director artistic al Divan Film Festival (2017-2018) și HipTrip Travel Film Festival (2016-2018).
Fenomenul cumpărării lucrărilor de licență a umflat o piață gri de firme care cunoscând vulnerabilitățile din lege, nici măcar nu se ascund și se promovează intens pe internet. Școala 9 a investigat cazul a trei parteneri care își deschid SRL-uri ce oferă lucrări științifice și când ating plafonul de la care ar trebui să plătească TVA, le închid și deschid altele. O sursă din interior ne-a explicat exact cum funcționează aceste afaceri și cum reușesc în final să fenteze inclusiv softurile de plagiat ale universităților. Deși ei spun că oferă lucrări originale, în realitate sunt texte compilate în câteva ore, în care sunt strecurate caractere din alte alfabete, ca să deruteze softurile de detectare a plagiatului.
Într-o școală din cartierul Ferentari, psihopedagoga Ana Vasile a implementat un model educațional inspirat din sistemul american care sprijină copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) sau pur și simplu pe cei cu dificultăți de învățare, care au rămas mult în urmă. Practic, a înființat un laborator unde copiii vin să lucreze în ritmul lor, să devină independenți în învățare ca apoi să țină pasul cu cei din clasa lor.
Peste 3 milioane de elevi au început astăzi școala. Copii, părinți și profesori s-au adunat buchet în curțile școlilor pentru tradiționala ceremonie și cu speranța unui an fără întreruperi. Unii au trebuit să asculte și discursurile demnitarilor: la Colegiul Național „Grigore Moisil” din București au venit președintele Klaus Iohannis, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu și primarul Sectorului 6 Ciprian Ciucu. Cum a arătat prima zi de școală, prin lentila fotoreporterilor Eli Driu, Dumitru Angelescu și Vlad Chirea.