Cristian Neagoe a studiat filosofie la Universitatea din București. Acum dă voce copacilor și vieții sălbatice ca ofițer de presă Greenpeace România.
„Directorul trebuie să fie un motor, dar contează și cu ce viteză pornești”, crede Raluca Cozma, care conduce Școala „Ion Ghica” din Iași și a primit anul ăsta și titlul de „Directorul anului”. Profesoara de matematică a condus două școli în mediul rural și acum se luptă cu provocările din urban. După ce a strâns comunitatea în jurul școlii și a apropiat profesorii unii de alții, s-a concentrat pe infrastructură, iar în patru ani au fost obținuți 787.000 de euro pentru investiții.
Copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) beneficiază pentru prima oară în acest an școlar de locuri speciale pentru înscrierea la liceu. Numai că dintre cele peste 2000 de locuri puse la dispoziție de inspectoratele școlare județene, doar un sfert au fost ocupate. Așa arată datele ONG-urilor care activează pentru drepturile copiilor cu autism, transmise către Școala 9 în contextul Zilei Internaționale a Autismului marcate astăzi, 2 aprilie. Locurile speciale reprezintă o măsură de combatere a discriminării copiilor cu CES, funcționând după același principiu ca locurile speciale pentru copiii romi.
Liderii de sindicat au anunțat că vor continua greva și luni, 12 iunie, refuzând oferta guvernanților: o primă tranșă de mărire salarială de 45%, de anul viitor, și vouchere anuale de 1.500 de lei. Anterior, prima tranșă de creșteri ar fi trebuit să fie de 40% în primul an de la adoptarea legii salarizării unitare și în următorii ani câte 30%. Oferta premierului Nicolae Ciucă a venit în timpul celui de-al treilea protest de stradă de la declanșarea grevei generale, organizat vineri, 9 iunie, care a adunat în fața Palatului Victoria zeci de mii de cadre didactice din toată țara. Profesorii vor intra astfel în a patra săptămână de grevă. Cel mai lung protest al profesorilor a avut loc în ianuarie 2000, când aceștia nu au mai intrat la cursuri pentru cinci săptămâni.