Cristian Neagoe a studiat filosofie la Universitatea din București. Acum dă voce copacilor și vieții sălbatice ca ofițer de presă Greenpeace România.
Opt profesori români și romi predau în școala din satul Măguri, Timiș, unde toate orele, cu excepția celor de română și engleză, se desfășoară în limba romani. Pentru oamenii din comunitate – peste 80% sunt romi – să termine un liceu și mai ales o facultate e o victorie. Călin Odă se numără printre cei care au reușit. Absolvent de Politehnică în Timișoara, acum le predă matematică elevilor din instituția în care a învățat și el. S-a întors în sat pentru familia lui, dar și ca să-i țină pe copii aproape de școală. Vrea să ocupe postul de mediator școlar, liber de mult timp, și să-i convingă pe adulții din sat să prioritizeze educația copiilor și să-i lase să învețe.
Franța va deschide din septembrie între 6.000 și 7.000 de centre de vaccinare în proximitatea școlilor, pentru a se asigura că elevii vor putea participa cât mai mult fizic la ore. Adolescenții din Marea Britanie cu probleme de sănătate mintală au de trei mai puține șanse să treacă testelele standartizate de la final de liceu. Comisia Europeană va face un cod de etică pentru folosirea inteligenței artificiale în educație. 5% dintre tinerii din țările membre OECD au suferit de foame în pandemie.
Filmulețe pe teme precum bullyingul, discriminarea și grija față de animale, traduse și în limbajul mimico-gestual, pot fi accesate gratuit de profesori și părinți. Proiectul aparține Asociației „EU ȘI LUMEA” care își dorește ca aceste pastile video de două minute să-i ajute pe copii să înțeleagă mai bine chestiuni complexe cu care se pot confrunta. Fosta prezentatoare TV Livia Dilă este cea care a adus conceptul folosit de ani buni în alte școli europene. Într-un interviu pentru Școala 9 aceasta explică de ce funcționează atât de bine pentru copii învățarea prin imagini sau clipuri video.