Alte articole

Laborator

„Nu pot să cred, un copil normal pe Instagram!”. Influencerul român de 11 ani care îți povestește cum sunt școala și viața în Spania

de Andreea Archip

Darius Nicolas este un vlogger de 11 ani care și-a câștigat succesul documentând pe Instagram viața lui de zi cu zi. Normalitatea este o nișă tot mai apreciată în online: vlogul lui Darius despre școala spaniolă a ajuns un hit, la fel și cele despre cum face curat în casă sau activitățile de weekend. Cele 3 milioane de vizualizări adunate în două luni și laudele de la urmăritori nu i-au adus un timp mai generos de joacă pe gadgeturi, tot o oră pe zi are. Puștiul și mama sa, Chiriachița, cea care de altfel îi administrează contul, au povestit pentru Școala 9 despre experiența lor spaniolă, în online și mai ales, offline. 

11.03.2024
Clasă

Profesoara care a înființat o școală românească de weekend la Bruxelles: „Aici nu știi al câtelea din clasă este copilul tău și nici nu ți se spune”

de Ema Tănase

Mirela Niță Sandu a fondat, împreună cu partenera sa Ioana Belu, acum două decenii, o școală românească de weekend în inima Europei, la Bruxelles. Au astăzi zeci de elevi din familii de români sau mixte care vor să rămână în contact cu țara părinților lor și învață geografie, istorie, artă și tradiții. Elevii stau la ore fără telefonul mobil și învață după metodele școlii belgiene care nu încurajează concurența. „Aici, ideea nu este să-i depășești pe ceilalți, ci să-ți depășești propriile tale limite”, a povestit românca pentru Școala 9. 

25.03.2021
Clasă

La ce s-au întors elevii nevăzători când au început orele față în față. O formație muzicală, panourile de escaladă și terapiile prin joc

de Medeea Stan. Foto: Dumitru Angelescu

Elevii și profesorii Școlii Gimnaziale pentru Deficienți de Vedere din București au pierdut, în ultimul an, toate activitățile care îi apropiau: muzica, excursiile, serbările, sportul și terapiile pentru independență. Dar și șansa să dezvolte proiecte noi cu elevii din școlile de masă. De la începutul lui mai, elevii nevăzători și-au recuperat vechea rutină, iar profesorii se gândesc cum să readucă treptat în viața lor bucuriile extrașcolare. Și cum să tipărească în continuare manuale în Braille, căci Guvernul nu le-a asigurat niciodată.  

02.06.2021