Reporter interesat de oameni și de vocile lor. Scrie reportaje, portrete și investigații sociale.
ALT-Școala. Coș de gunoi inteligent, machetă de casă la care se deschide ușa pe senzori sau roboțelul umanoid Otto care poate fi programat să cânte sau să danseze. Sunt lucruri pe care orice copil poate învăța să le facă. Sau cum spun creatorii kitului de robotică Early Alpha Engineering, „să ajungă maker”. Ideea celor doi frați pasionați de robotică, Alex și Ștefan Bordei, a câștigat competiția Innovators for Children 2024.
Andra Parfene a absolvit Școala Gimnazială ,,Alexandra Nechita” din Vaslui cu media 10. Pasionată de literatură, eleva de 14 a ținut un discurs care i-a emoționat pe colegii și profesorii ei, un discurs despre valori și puterea educației. Școala 9 îl redă integral, ca un simbol al unei generații de absolvenți de clasa a opta care a trecut printr-un an greu. Spre deosebire de colegii lor de anul trecut prinși în restricțiile pandemiei, cei în jur de 170 de mii de fete și băieți din toată țara, absolvenți de clasa a opta, au putut să-și ia la revedere în curtea școlii.
Economistul Vladislav Kaim locuiește în Suedia, țară care și-a propus ca până în 2045 să aibă zero emisii de carbon. Și-ar dori ca exemplul țării adoptive să fie replicat la scară mare. Într-un interviu pentru Școala 9, Vladislav Kaim a explicat de ce trecerea la energie verde este un combustibil al luptei împotriva totalitarismului și cât de importantă este educația climatică în școli.