Reporter interesat de oameni și de vocile lor. Scrie reportaje, portrete și investigații sociale.
Elevii din județul Bacău au susținut săptămâna trecută simularea probelor la Limba Română și la Matematică pentru Evaluarea Națională. La prima probă, cea de la Limba Română, elevii au avut de argumentat dacă credința îi poate ajuta sau nu să treacă peste probleme. Întrebarea a creat dezbateri pe rețelele sociale. Maria Melente, profesoară de Limba Română la Liceul Teoretic Internațional de Informatică București, explică pentru Școala 9 de ce consideră că religia este o temă „deplasată” pentru un examen național, dar poate fi totuși folosită în exercițiile la clasă, și punctează erorile din formularea întrebării.
Cosmin Olteanu a terminat Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Dar nu e așa cum ți-ai închipui că e un student la teologie. Dimpotrivă. Susține despre el că e păgân - crede în mai mulți zei, de altfel conduce un ONG care promovează păgânismul. Și e gay. Acest contrast l-a costat la susținerea lucrării de licență, după cum a povestit pentru Școala 9 și de asta a început un demers prin care a vrut să se facă auzit: anul trecut a fost și singurul student care a candidat la funcția de rector al Universității din București (UB).
Lucia Rîșnoveanu este elevă în clasa a XI-a la Liceul Teoretic Internațional de Informatică din Constanța și s-a întors recent cu medalie de argint de la Olimpiada Europeană de Matematică pentru Fete (EGMO). Pe parcursul anilor de gimnaziu și de liceu, Lucia a participat la zeci de concursuri și olimpiade naționale și internaționale și s-a întors de fiecare dată cu premiu. Eleva olimpică a vorbit cu Școala 9 despre cum își gestionează timpul și emoțiile în momentele de dinaintea concursurilor și de ce fetele trebuie încurajate să aleagă să studieze științele exacte.