Alte articole

Laborator

Nu se uită nimeni strâmb

de Nicoleta Rădăcină, ilustrație de Tuan Nini

O mamă se luptă să accesibilizeze spațiile culturale pentru copiii cu dizabilități intelectuale care își petrec mare parte din viață în casă. 

13.03.2019
Laborator

Absolventul de Teologie, adept al păgânismului, care a vrut să fie rector al Universității din București: „Studenții ar trebui să aibă curaj”

de George Herlaș Foto: Vlad Chirea

Cosmin Olteanu a terminat Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Dar nu e așa cum ți-ai închipui că e un student la teologie. Dimpotrivă. Susține despre el că e păgân - crede în mai mulți zei, de altfel conduce un ONG care promovează păgânismul. Și e gay. Acest contrast l-a costat la susținerea lucrării de licență, după cum a povestit pentru Școala 9 și de asta a început un demers prin care a vrut să se facă auzit: anul trecut a fost și singurul student care a candidat la funcția de rector al Universității din București (UB). 

 

 

29.01.2024
Cancelarie

Gradațiile de merit nu vor mai fi evaluate de inspectorate, ci de consiliile de administrație din școli. Cum a devenit excelența didactică „o goană după adeverințe”

de Andreea Archip

În jur de 27.000 de profesori din România, adică 16% din totalul cadrelor didactice, sunt eligibile pentru gradație de merit. Asta înseamnă un plus de 25% la salariu pentru cinci ani. Mai multe voci din sistem acuză însă că nu „meritul” este cel premiat în realitate, ci abilitatea unor cadre didactice de a aduna sute de adeverințe de la tot felul de evenimente mai mult sau mai puțin relevante. Constantin Lomaca, profesor în Germania, explică pentru Școala 9, criteriile care ar trebui să stea la baza creșterii salariilor profesorilor. Alți cinci profesori din țară spun de ce nu funcționează regulamentul existent.

25.08.2022