Alte articole

Clasă

Să ne bucurăm de pauze este semn de bună educație

de Andreea Răduță Foto: Raul Ștef

OP-ED. Ați crescut și voi ca elevi cu teama că dacă mărturisiți că vă plac pauzele o să primiți automat eticheta că nu vă place școala? Băiatul meu mi-a mărturisit că partea lui preferată din orar sunt acele 10 minute de petrecut fix cum îl taie capul. Și atunci am început să mă gândesc mai mult și să cercetez beneficiile acestui timp din zi doar pentru noi.  

13.02.2025
Clasă

Studentă în anul întâi la MIT, cea mai bună universitate din lume. Cursurile le face online, din sufrageria bunicilor din Dăbuleni

de Andreea Archip. Foto: arhivă personală

Ana Florescu-Ciobotaru este una dintre cele mai promițătoare minți ale României. Este olimpică internațională la chimie și din septembrie a început anul întâi la Massachusetts Institute of Technology, universitate cotată pe primul loc în lume la multe categorii din educație, și care numără 95 de laureați Nobel. Cursurile sunt online, din cauza pandemiei. 

16.10.2020
Cancelarie

Madlen Șerban, secretar general al UNESCO în România: „O asemănare între România și Irak e preocuparea obsesivă pentru manuale”

de Andreea Archip. Foto: Vlad Chirea

Expert internațional în politici educaționale, Madlen Șerban a făcut parte din echipa care a contribuit la reformarea sistemului de educație din Kurdistanul Irakian. Își amintește de călătoriile de lucru în Irak, unde nu avea acces la telefonul mobil iar ghizii le arătau cum se pot prăji ouă pe asfaltul încins. A rămas impresionată de determinarea liderilor unei țări răvășite de război de a investi în educație. Madlen Șerban, secretar general al Comisiei Naționale a României pentru UNESCO, a vorbit într-un interviu pentru Școala 9 despre ce înseamnă reforma educațională, digitalizarea și normalizarea relației dintre profesori-părinți și elevi.

31.10.2021