Antropolog urban și consultant, interesat de cooperare internațională, politici publice sustenabile și industrii creative.
În fiecare vineri din martie, Andreea Cristea, 18 ani, ne spune, pe capitole, o poveste mai mare despre ce înseamnă să fii licean. Aceasta e a doua parte.
Când înveți ce înseamnă să plagiezi, înțelegi mai limpede cum arată comportamentul imoral în relațiile cu ceilalți, explică Alexandra Zbuchea, prodecan la Facultatea de Management a SNSPA din București. Furtul de idei se întâmplă și dincolo de ușile spațiului academic, în corporații, de pildă. Educația, însă, crede ea, poate schimba acest obicei. Profesoara jurizează proiectele înscrise la secțiunea Educație, în competiția Galei Societății Civile din acest an. Inițiative despre furtul intelectual încă nu sunt, însă ONG-urile găsesc soluții pentru multe altele care contribuie la binele comunității.
Un grup de cercetători clujeni a creat primul joc video online care-i ajută pe copii și adolescenți să-și gestioneze emoțiile în situații de stres printr-un joc atractiv. Mai mult, REThink - așa cum a fost denumit jocul - promite să țină departe depresia în rândul tinerilor, în contextul în care sănătatea mintală în rândul acestora este o problemă la nivel mondial.