Alte articole

Clasă

Toți elevii de gimnaziu dintr-o regiune a Italiei, cu sau fără deficiențe de auz, vor învăța la școală limbajul semnelor

de Adelina Mărăcine FOTO Shutterstock

Limbajul semnelor nu este doar un instrument pentru persoanele cu deficiențe de auz. Este o metodă prin care toți copiii își pot dezvolta abilitățile de comunicare, explică primul învățător italian care a început să predea limbajul semnelor, el însuși o persoană cu deficiențe de auz.

10.12.2022
Clasă

Am întrebat 150 de elevi dacă se simt pregătiți pentru evaluarea națională. „Suntem supraîncărcați cu teme la celelalte materii. Chiar și la sport avem referate”

de Oana Ene. Foto: Dumitru Angelescu

Prima generație care a făcut clasa zero este și prima care va susține evaluarea națională după un an întreg de pandemie, cu ore mai mult online. O elevă de liceu din Buzău a întrebat 150 de colegi de clasa a opta, de la școli din tot județul, dacă se simt pregătiți pentru examene, cum a decurs pregătirea în online și ce soluții văd ei pentru a recupera materia. Nu este un studiu sociologic realizat după rigori științifice și nici nu are un eșantion reprezentativ. Este însă o oglindă a felului în care o parte din elevi văd școala în pandemie, care le sunt fricile și speranțele. 

03.04.2021
Laborator

Dezvoltarea creierului la adolescenți e afectată de programul de somn. Studiu: cei care adorm târziu riscă să aibă probleme de comportament

de Alexandra Șerban

Obiceiurile copiilor de a sta treji până târziu în noapte le afectează creierul și comportamentul în anii următori, arată un nou studiu citat de The Conversation. Cercetătorii au studiat rutina de somn și comportamentul a 200 de adolescenți timp de șapte ani și au găsit o corelație potrivit căreia „păsările de noapte” prezintă un risc mai mare să fie agresivi, antisociali și să încalce regulile. 

12.11.2022