Pentru că școala s-a mutat online sau la TV, un adolescent care a decis să învețe de acasă în clasa a XII-a are câteva sfaturi.
Andrei Grecu are 20 de ani, este student în anul II la Facultatea de Comunicare și Relații Publice din cadrul SNSPA și de câteva zile este consilierul pe probleme de tineret al primarului din Câmpulung Muscel, Elena Lasconi. A devenit practic cel mai tânăr consilier al unui primar din România. Tenis, teatru, debate, radio, poezie. Pe toate le-a bifat până acum și nu vrea să se oprească aici. Își ia noul rol foarte în serios și primul pas a fost să le transmită tinerilor câmpulungeni că vocea lor contează: „Erau șocați că cineva îi bagă în seamă.”
Au trecut mai bine de două decenii de când Mioara Moraru s-a mutat în Italia cu soțul și cei doi copii. Din dorința de-a construi o comunitate de români, în 2010, a înființat Asociația Propatria. Le-a oferit, astfel, compatrioților posibilitatea să se cunoască și, în același timp, a promovat cultura noastră printre italieni. La fel de important i s-a părut să le dea ocazia copiilor din diaspora să învețe limba română, utilă mai ales dacă familia se întoarce în țară. Anul acesta, a organizat o tabără, „Atelierul de vorbărit”, la care au participat cam 90 de copii. În 2020, când a început pandemia, peste 8 mii de minori s-au întors cu părinții din străinătate, să facă școală în România.