Ilustrator împrăștiat prin acuarele, dealuri, colaj, păduri, textile și tango.
„Că e făcut de președinte sau de prim-ministru nu mai contează, important e să înțelegem odată că, dacă renunțăm la educație, renunțăm la tot”, spune despre proiectul „România Educată” Viforel Dorobanțu, directorul școlii din comuna Curcani, Călărași. Acesta explică, pentru Școala 9, care sunt reușitele din ultimul an la clasa a V-a, unde a început pilotarea și cum e să fii singura școală de la sat parte din program. Elevii lui au experimentat deja educația fără teze și orele de matematică în curtea școlii. Numai doi din 16 profesori au fost reticenți la schimbare.
Generația care a absolvit gimnaziul anul acesta este mai mare cu 14.000 de elevi la nivel național, dintre care un surplus de peste 3600 îl are Bucureștiul. Coroborat cu mediile mai mari de la Evaluarea Națională, bătaia pe liceele foarte bine cotate va fi și mai cruntă în acest an. Numai absolvenții cu media 10 ar putea forma aproape o clasă întreagă, fiind 21. Școala 9 a analizat ierarhia mediilor admiterii la liceu pe Capitală și vă arată pe ce poziții vă aflați în funcție de medie.
Campanie susținută de BRD Groupe Société Générale. Dacă școala nu i-a dat ocazia să facă experimentele pe care și le dorea, George Cerchează s-a hotărât: le-a făcut el singur acasă și acum vrea să-i ajute și pe elevi să poată să se joace și „să strice”, cum îi place să spună. Așa i-a venit ideea pentru ColabMe - Laboratorul virtual pentru școli. A folosit noile tehnologii și realitatea augmentată pentru dezvoltarea unei aplicații educaționale pentru elevi, unde să învețe științele, practicând.