Octavia Borș-Georgescu

În prezent sunt postdoctorandă și cadru didactic colaborator al Universității din București. Am crescut înființând un ziar în liceu, organizând un mic târg universitar în Târgu Neamț și adunând semnături pentru păstrarea gării din orașul nostru datorită unor profesori și prieteni curajoși. Mulți ani mai târziu încă descopăr semnificații ale acelor experiențe și mă străduiesc să le creez mai departe pentru studenții mei. Nu-mi iese întotdeauna, realitatea lor e diferită de a mea, așa că citesc, testez și iar citesc despre ce aș putea face mai bine. Principalele mele interese de cercetare sunt legate de abordările critice și constructiviste în predarea educației civice, dar și inegalități educaționale, experiențe de viață și narațiuni identitare ale elevilor și studenților în risc de excluziune, forme de rezistență și adaptare ale profesorilor la schimbările de politici educaționale. 

Alte articole

Laborator

„Nu știi limba, nu ai prieteni”. Nevoile copiilor ucraineni din România, după 28 de luni de război

de Raluca Cristea

„Transport”, „psiholog”, „inspectorat” sau „bullying” sunt cam singurele cuvinte pe care le-am înțeles într-un atelier de educație în limba ucraineană. Pot spune că am fost audientă, așa cum sunt și copiii refugiați la orele din școlile românești și am văzut cum se simte bariera lingvistică pentru ei. Aceasta este însă doar una dintre problemele cu care se confruntă zilnic. Le-au dezbătut pe toate într-un forum și apoi le-au prezentat autorităților.

23.07.2024
Laborator

Cei care schimbă educația din exterior

de Școala9

În 2018 am scris și despre oameni din afara sistemului de învățământ - părinți, ONG-iști, antreprenori - care încearcă să producă o schimbare prin educație non-formală, tehnologie, acțiuni comunitare sau susținerea elevilor din comunități sărace.

03.01.2019
Laborator

Studiu. Tulburările alimentare și obezitatea la copii și adolescenți s-au accentuat în pandemie

de Andreea Archip

Anxietatea și stresul își pun amprenta pe adulți și copii deopotrivă și cel mai la îndemână mod de a te simți mai relaxat este prin a mânca ceva care îți place. Studiile internaționale arată că în pandemie a crescut numărul cazurilor de tulburări alimentare și obezitate în rândul copiilor și adolescenților. Rețelele sociale au și ele un rol semnificativ: anorexia și bulimia au fost diagnosticate mai des în ultimii aproape doi ani de criză sanitară, scrie The Conversation.

02.12.2021