Alte articole

Laborator

Cum s-a schimbat viața copiilor în ultimele două secole. Istoric: „Până la 1918, nu prea aveai copilărie”

de Medeea Stan

Cum trăiau copiii pe teritoriul României înainte de 1850? Ce impact au avut asupra lor evenimente istorice precum Unirea lui Alexandru Ioan Cuza, Primul Război Mondial și instaurarea regimului comunist? Despre asta le-a vorbit recent istoricul Adrian Majuru studenților de la Facultatea de Litere din București. Dar și despre cum copiii începeau să muncească de la 7 ani. De Ziua Copilului, Școala 9 propune o călătorie în timp, ca să înțelegem lumea copiilor din secolele trecute.  

01.06.2022
REZOLVAT

Luminița Costache, specialistă în educație la UNICEF: Asistentul social, asistentul medical și consilierul școlar, trioul care aduce copiii la școală

de George Herlaș

REZOLVAT PODCAST 2. Când vorbim de abandon școlar, adesea ne uităm cu un deget acuzator către școală. Deși unitățile de învățământ pot face multe lucruri să-i sprijine pe elevi, e nevoie ca toate instituțiile să lucreze împreună pentru a ajuta familiile vulnerabile. Asta înseamnă asistență socială, asistență medicală și consiliere școlară, așa cum UNICEF a pilotat deja în mai multe zone din țară cu rezultate. În al doilea episod din podcastul REZOLVAT, Luminița Costache, specialistă în educație la UNICEF România vorbește despre modurile de intervenție care aduc rezultate în creșterea incluziunii școlare. 

04.07.2024
Cancelarie

Editorial. Notele nu aduc fericirea. Sau poate o aduc unor profesori

de Monica Halaszi și Horia Corcheș

Banii n-aduc fericirea, auzim adesea.

Dar o întrețin, vine (tot adesea) completarea.

Nu, articolul de astăzi nu are legătură cu banii, dar pleacă de la o parafrazare (educațională) a celebrei maxime cu care am încercat să vă captăm atenția: „Notele nu aduc fericirea.” Ne imaginăm doar posibilele completări (pe care tare am vrea să le și aflăm) și suntem convinși că ele nu sunt prea diverse. 

31.01.2023