- Alex Moldovan – Casa. Cartea întâi, editura Arthur. România, anul 2045: un regim despotic pe care o tânără nu se teme să-l sfideze. O poveste din viitor cu o eroină în căutarea adevărului.
- Florin Bican - Petarde și pocnitori. O poveste de sărbători, ilustrații Andrei Măceșanu, editura Arthur. Florin Bican este deja un clasic al genului ce nu mai necesită nicio prezentare.
- Augustin Cupșa - Două furnici și un elefant. De la un capăt al lumii la celălalt, ilustrații de Andreea Dobreci, editura Humanitas. Un nou scriitor român „pentru oameni mari“ trece granița către tărâmul fermecat al literaturii pentru copii și o face cu multă grație și un umor subtil.
- Iulia Iordan - Efemer, ilustraţie Veronica Neacșu, editura Asociația Da’ De Ce. Nu e o carte ci o bijuterie rară.
- Ioana Pârvulescu - Trei zile nemaipomenite, ilustraţii Anca Smărăndache, editura Humanitas. „Scrisă cu umor și însuflețire, cu personaje de neuitat și situații de viață ușor de recunoscut, Trei zile nemaipomenite are toate șansele să devină una dintre cele mai iubite cărți ale literaturii române pentru copii.”
- Adina Rosetti - O istorie cu gust de kiwi, ilustraţii Irina Maria Iliescu, editura Arthur. „Suntem în România anului 1990. În viața Adei au loc multe schimbări: la școală nu i se mai adresează învăţătoarei cu tovarășa, iar portretul lui Ceauşescu a dispărut de pe perete. Acasă mâncarea e mai variată, deşi caşcavalul are gust de cauciuc.”
- Ioana Nicolaie - Zmeu Robot, ilustraţii Sidonia Călin, editura Arthur. „Gabi și Marta sunt doi copii care trăiesc în viitor, într-un oraș pe nume Antidot. Dar acest oraș nu se află pe Pământ, ci plutește în spațiu, pentru că jos nu mai există condiții bune de viață.”
- Luminița Corneanu - Cameleonul Cami pleacă în Tibet, ilustraţii de Andrei Damian, editura Art. „Gata cu croasantele cu gem si ceai la gustare! Gata cu cifrele, literele și desenele date de doamna educatoare! Gata cu grădinița cea plictisitoare! Cameleonul Cami e hotărât, nu mai vrea la grădiniță și pace. Dar cum să facă un cameleon mic să rămână acasă fără să se supere mămica? Poate e rost de-un șiretlic?”
- Ioana Chicet-Macoveiciuc- Mami, ce e războiul?, ilustrații Anna Clariana, editura Univers. „Am scris această poveste pentru a-i ajuta pe părinți și copii să abordeze o temă grea într-un mod prietenos și onest, astfel încât cei mici să se simtă auziți, înțeleși, dar și informați și mai ales în siguranță.”
- Maria Carmen Soria - Botanica ilustrată, editura Didactică și Pedagogică. „În paginile acestei cărți vom putea admira o frumoasă selecție a câtorva dintre ilustrațiile realizate de diferiți cercetători ai naturii de-a lungul anilor.”
- Maria Carmen Soria - Zoologia ilustrată, editura Didactică și Pedagogică. „Ilustrațiile pe care le poți vedea în această lucrare sunt o selecție din minunata colecție a Cabinetului Regal de Istorie Naturală, însoțită de comentarii.”
- Lavinia Braniște - Cofetăria, ilustraţii Mihaela Paraschivu, editura Cartier. „Bunicul abia așteaptă s-o cunoască pe Clara, nepoțica adoptată. Vrea să-i lase ei cofetăria moștenită de la propriul lui bunic și-și dorește ca fetița să scrie istoria familiei.”
- Voicu Bojan - 9 povești cu mustăți despre niște hamsteri cu adevărat adevărați, ilustraţii Paul Muresan, editura Humanitas. „Cine ar fi zis că viața unor hamsteri poate fi atât de aventuroasă și de plină de neprevăzut?”
- Carmen Tinderle - Cornute cosmonaute și alte 116 nonsensuri, ilustraţii Vali Petridean, editura Arthur. „Ai 117 motive să deschizi cartea și să te cufunzi în universul plin de fantezie și umor pus în versuri de Carmen Tiderle și colorat cum se cuvine de Petridean.”
- Georgiana Chițac - Cui i-e frică de Scufița Roșie?, editura Arthur. Premiul Trofeul Arthur pentru secțiunea 0-7 ani, ediția a VIII-a.
- Adina Rosetti - Misterul orașului Lunivineri, ilustraţii Oana Ispir, editura Arthur. „Al treilea volum din trilogia Cronicile Domnișoarei Poimâine. Domnișoara Poimâine și Vreodată traversează dintr-o lume în alta, hotărâţi să nu se întoarcă în Regatul Timpului fără fiul lor. Dar portalul care face trecerea între lumi e greu de accesat, obstacolele par nesfârşite. Un simplu cuvânt, unul singur, poate schimba totul într-o clipă.”
- Alex Donovici - Învățătorii de Grijă - Sânziana, fata Soarelui, ilustraţii Leonid Gamart, editura Curtea Veche. „Noile aventuri ale teckelului Rocky și ale protejatei sale, care e un pic mai mult decât o simplă fată de doisprezece ani.”
- Ana Maria Sandu - În țara vacilor fericite, ilustraţii Oana Ispir, editura Frontiera: „Mic roman despre o călătorie pitorească în țara vacilor fericite și despre acomodarea cu obiceiuri noi.”
- Simona Epure - Șoricelul Fursec și surpriza din gradină, ilustraţii Lavinia Trifan, editura Didactica Publishing House. „În această carte este prezentată o poveste despre prietenie, șoricelul Fursec și ariciul Agrișă plănuiesc să cultive fructe în propria curte, însă aceștia se vor confrunta cu mici provocări.”
- Paul Țanicui - Bob în Țara Tuturor. Cartea iepurelui de Crăciun, ilustraţii Vladimir Alexandru Chircă, editura Polirom. Iepurelui alb de Termonde, Bob pe numele lui, își dorește o nouă condiție – din simbol al Paștelui vrea să devină o marcă a Crăciunului și vrea să fie recunoscut ca atare.
- Diana Geacăr - Când erau dragonii mici, ilustrații Radu Răileanu, editura Polirom. O carte despre puterea prieteniei și încrederea în sine scrisă de o autoare talentată.