Marea Britanie. Directorii de școli vor cel puțin 5,8 miliarde de lire pentru a evita daunele provocate de pierderile de învățare din pandemie
Într-o scrisoare trimisă guvernului, directorii de școli englezi atrag atenția că este nevoie de o investiție de cel puțin 5,8 miliarde de lire sterline pentru a recupera pierderile de învățare.
Totodată, Institutul de Studii Fiscale avertizează că anul viitor cheltuielile pentru fiecare copil în parte vor fi mai mici decât nevoile reale, raportat la perioada 2009-2010, notează bbc. În același timp, institutul independent spune că guvernul a făcut investiții semnificative în orele remediale (1,4 miliarde de lire), dar nu sunt suficiente pentru elevi.
Marea Britanie. Guvernul din Țara Galilor va da 6 milioane de lire școlilor și universităților pentru aparate care purifică aerul de covid
Guvernul galez a transmis că va plăti 6 milioane de lire pentru 30.000 de senzori de dioxid de carbon și 1.800 de aparate de dezinfectare dezvoltate de Universitatea Swansea, scrie The Guardian.
Aceste aparate transformă oxigenul dintr-o cameră în ozon, o substanță chimică care ucide covidul în aer și pe suprafețe, precum și alți viruși și bacterii. Pentru că ozonul este toxic, nimeni nu va fi lăsat în sala de clasă când mașinile funcționează. În timp ce guvernanții sunt încrezători în eficiența acestor aparate, o parte dintre medici ridică întrebări asupra siguranței folosirii ozonului în școli.
Worldwide. Care sunt cele mai bune universități în 2022 într-un nou clasament. China a intrat în top 20
Universitățile care au publicat cercetări legate de Covid-19 au avut o creștere semnificativă a numărului de citări ceea ce le-a crescut prestigiul la nivel internațional. Așa arată ultimul clasament global realizat de Times Higher Education.
19 universități au înregistrat un progres notabil, dintre care 11 sunt din China, una din Taiwan, iar alta din Hong Kong. O altă surpriză legată de China este că anul acesta a intrat în top 20 (locul 16) cu două universități: Universitatea Peking și Universitatea Tsinghua. Alte țări care au urcat remarcabil în clasament sunt Egipt, Malaezia și Arabia Saudită (care a intrat în top 200).
Universitatea Oxford (Marea Britanie) rămâne pe locul I pentru al șaselea an la rând. Următoarele poziții sunt în continuare ocupate de alte universități de top din Marea Britanie, cât și din SUA: Institutul de Tehnologie din California, Harvard, Standford, Cambridge și Institutul de Tehnologie din Massachusetts.
Times Higher Education World University Rankings 2022 include mai mult de 1.600 de universități din 99 de țări și teritorii. Clasamentul din acest an a analizat 108 milioane de citări din peste 14,4 milioane de publicații și a inclus răspunsuri la sondaje de la 22 de mii de cercetători din peste 2.100 de universități.
Academia de Studii Economice este prima universitate românească care intră în clasament de pe poziția 501-600. Este urmată de Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj-Napoca pe poziția 801-1000.
SUA. Departamentul de Educație va face investigații în cele cinci state care interzic autorităților locale să ceară tuturor elevilor să poarte măști
Departamentul federal de educație al SUA a demarat procedurile de investigație în statele care interzic districtelor locale să impună măști pentru toți elevii. Este vorba de Iowa, Oklahoma, Carolina de Sud, Tennessee și Utah, scrie publicația de jurnalism în educație the74milion.
„Este inacceptabil ca liderii de stat să pună interesele politice mai presus de sănătatea și educația copiilor“, a declarat recent Miguel Cardona, șeful departamentului de educație.
Și în Florida sau Texas guvernatorii au cerut districtelor locale să nu impună obligativitatea măștii pentru elevi, dar unele dintre acestea s-au opus.
Irak. Sindicatele profesorilor kurzi cer locuințe
Uniunea Profesorilor din Kurdistan continuă să promoveze dreptul la locuințe adecvate pentru profesorii de etnie kurdă din Irak, potrivit Education International.
Guvernul regional al Kurdistanului a încetat să dea terenuri și case profesorilor din 2005. Pentru a compensa pierderile, sindicatul a oferit peste două mii de case și de apartamente cadrelor didactice. Argumentul organizației sindicale este că pentru a-și face bine treaba, profesorii nu trebuie să aibă stresul lipsei unei locuințe.
Sursa Foto Cover: Site-ul Universității Peking