Învață să cunoască oameni și să scrie din 2016. A lucrat la Realitatea TV, Adevărul și Libertatea, unde este reporter și acum.
Teodora Trișcă (33 de ani) este profesoară de engleză la Lechința, în Bistrița-Năsăud. Conduce o oră în fiecare zi până la școală ca să le deschidă copiilor o nouă lume: face cu ei ateliere de poezie, iar vara a făcut o școală de vară cu teatru, dans și scriere dramatică. Crede că pentru a se dezvolta, și elevii și profesorii trebuie să mai iasă din spațiul rigid al școlii. „Eu am fost la multe activități pe lângă școală din dorința de a-mi explora eu personal, pentru mine, partea creativă. Pe urmă am aplicat-o și în meseria mea.”
Georgia Elliott-Smith este inginer specializat pe mediu și activistă, director general la Element4, companie de consultanță în sustenabilitate din Marea Britanie. Georgia lucrează alături de echipa ei pentru a crea soluții sustenabile în ceea ce privește construcția de clădiri și dorește să facă orașele mai responsabile din punct de vedere ecologic și social. Oferă chiar și strategii pentru țări, prin care acestea să fie mai prietenoase cu mediul. Georgia dorește să intre și în politică pentru că a observat, de când este activistă, rolul important al politicienilor în acest sector.
Americanca Brandi Bates, fondatoarea Bibliotecii Copiilor „Din loc în loc”, la Lupeni, Hunedoara, s-a încăpățânat ca în pandemie să organizeze o tabără virtuală. Brandi este și cea care, în urmă cu 20 de ani, a adus în orășelul de pe Valea Jiului plăcerea lecturii împreună, cu voce tare, părinți și copii laolaltă. Brandi povestește pentru Școala 9 cum 39 de participanți, de la doi la 58 de ani, au reușit să spargă barierele online-ului la atelierele de hârtie, de caligrafie, de linogravură sau la cele de făcut pâine cu maia. Iată povestea sa!