Nigeria. Lecții pe telefonul mobil. Mai mulți nigerieni au telefoane, decât radio și televizoare
13 milioane de copii din Nigeria nu mergeau la școală nici înainte de pandemie. Adică 20% din întreaga populație școlară a lumii, potrivit OECD. Așa că în martie, când s-au înschis școlile, autoritățile au trebuit să găsească soluții pentru ca elevii să continue să învețe. Așa că pe lângă programele la radio și la TV, au dezvoltat unele pe telefoanele mobile. Asta pentru că doar 46% dintre nigerieni au un radio acasă, 69% televizor, în timp ce telefoane mobile au 91%. Până acum 29% dintre elevi au accesat programele educaționale pe telefonul mobil.
Italia. Elevi, părinți și profesori au ieșit în stradă pentru redeschiderea școlilor
Dintr-un capăt în altul al Italiei, profesori, părinți și elevi au ieșit în stradă în cadrul manifestației numite „Școala are prioritate”. Aceștia au cerut să se ia toată măsurile necesare, de la școli sigure, transport și monitorizarea contagiunii pentru ca școlile să se redeschidă. „Este scandalos că atât guvernul cât și autoritățile locale nu s-au putut gândi la o modalitate ca toți elevii să se întoarcă la școală pe 7 ianuarie, nu doar 75%. Până acum școlile au fost închise nu pentru că ele ar fi o problemă, ci pentru că au trebuit să sacrifice ceva ce n-ar fi dus la ieșirea oamenilor în stradă”, au spus protestatarii pentru Il Manifesto. Ministrul Educației Lucia Azzolina a cerut teste rapide preferențiale pentru școli.
Marea Britanie. Mai multă indulgență la examene de anul viitor
Autoritățile se gândesc să impună anumite măsuri extra de susținere care să-i ajute pe elevii care susțin examene anul viitor, ca să nu se simtă dezavantajați față de generațiile anterioare. Astfel, aceștia vor notați cu mai multă indulgență, astfel ca rezultatele per total să fie asemănătoare celor din vara lui 2020, arată BBC. Totodală, la sfârșitul lui ianuarie vor primi temele pe care trebuie să se concentreze pentru examen, apoi vor primi foi cu formule, astfel încât ei să nu mai trebuiască să le învețe pe de rost. De asemenea, li se asigură o a doua sesiune celor care au trebuit să stea în izolare sau sunt bolnavi.
Spania. Dispută cu privire la școlile care au clase separate de fete și băieți
Școlile care organizează clase separate în funcție de sex nu vor mai primi finanțare publică. Așa spune noul regulament care deja a fost aprobat de congres și e pe masa senatorilor spaniol, relatează El Pais. Legea în vigoare spune, din contra, că separarea copiilor în funcție de sex nu poate atrage după sine pierderea finanțării. Opoziția vrea să ducă disputa la Curtea Constituțională. Chestiunea a fost discutată și în 2018, fără o soluționare. Guvernul a venit cu argumentul promovării egalității dintre femei și bărbați și acest gen de segregare aparține trecutului.
Marea Britanie. Studenții pot merge acasă de Sărbători
Studenții britanici au primit undă verde să meargă să-și vadă familiile de sărbători, dar cu reguli stricte de circulație, scrie BBC. Universitățile au gândit un program de plecare a studenților din cămin, astfel încât să nu se aglomereze drumurile și transportul public. Cei mai mulți dintre studenții din cămin n-au mai fost acasă tot semestrul. Se face o programare și pe zile. De exemplu, la University of Hull, elevii pot pleca până pe 9 decembrie.
În ciuda pandemiei, rata abandonului în rândul studenților este chiar mai mic decât anul trecut. Potrivit Companiei de Împrumuturi pentru Studenți, anul trecut s-au restras 6100 de studenți, în timp ce anul acest doar 5500.
Arabia Saudită. Examene online cu ajutorul inteligenței artificiale
După ce s-au închis școlile în martie, Comisia pentru Training și Evaluare din Emiratele Arabe a lucrat la a găsi soluții ca să ducă examenele pe hârtie în online. Și au reușit pentru că deja se făcuseră investiții serioase în programe de inteligență artificială, potrivit OECD. Această comisie de evaluare răspunde direct Prim-ministrului și este responsabilă de dezvoltarea și implementarea a 90 de teste profesionale standardizate pentru sectorul public, dar și pentru companii. Practic, dețin o bancă cu peste 1500 de modele de teste cu peste 230 de mii de întrebări. Acum au transpus examenul SAAT online, acesta fiind un examen se dă la finalul liceului și este cerință pentru intrarea la facultate. Procedura este că elevii își download-ează testul, îl rezolvă cu camera video pornită și apoi îl încarcă în sistem în timpul stipulat. Un soft revizuiește testul pentru a identifica potențiale încercări de fraudă.
Foto principală: Priorita alla scuola