În ultimul secol am lăsat să dispară 94% dintre soiurile de semințe și am dus populația de delfini de la 2 milioane, câți erau la începutul secolului XX în Marea Neagră, la 250.000, conform Greenpeace România. Sunt teme pe care festivalul le abordează și care vor fi explorate din punct de vedere cinematografic și discutate alături de mediatori culturali.
Filmele propuse publicului ating marile discuții despre biodiversitate, societatea bazată pe consum, alimentația și transportul sustenabil.
Filme, ateliere de recondiționat biciclete, performance-uri
„Lungmetrajele pe care le-am selectat vor fi prilej să discutăm despre cum se poate trăi în echilibru alături de animale de pradă (Viața printre lupi, Franța, 2023) sau alături de inteligența artificială (Copilul robot, Estonia, 2023), despre rescrierea unor norme sociale pentru a avea loc cu copiii pe bicicletă în trafic (Bagajul mamei, SUA, 2019) sau despre a avea încredere că niște copii de 12 ani știu cel mai bine cum să facă o afacere cu găini fericite (Coco Farm, Canada, 2023). În plus, vom mai avea filme cu delfini, semințe, fluturi, rațe (școlarizate!), străjeri și flecăreți”, a declarat Raluca Bugnar, directorul artistic al festivalului CULMEA.
Ateliere de colaje, lecțiile de reconditionat biciclete, dar și perfomance-uri artistice cu semințe locale vor avea loc în diverse locații din Brașov, precum Olimpia - Muzeul Sportului și Turismului Montan, Muzeul de Artă, spațiul de dialog cultural Zvon și Cinema Modern.
Programul complet poate fi consultat pe site-ul festivalului culmeafestival.ro, iar biletele pot fi cumpărate pe eventbook.ro.
Școala9 este partener media al evenimentului.