Educația e plină de greșeli – dar și de învățare. Atât la școală, cât și acasă sau în viața de zi cu zi, greșelile sunt inevitabile. În loc să le pedepsim (sau și mai rău, să le ignorăm), poate că ar trebui să le privim ca pe o oportunitate. Ce ne arată ele despre noi ca indivizi și ca societate? Și cum putem să le folosim pentru a deveni mai buni?
În revista tipărită Scena9 #6, tema greșelii devine un fir roșu care leagă povești scrise de unele dintre cele mai proaspete minți tinere din jurnalismul românesc, și nu numai. Revista adună articole care vorbesc în profunzime despre greșelile umane - fie ele personale, sociale sau culturale.
Revista este mai mult decât o colecție de articole. Este un proiect care prioritizează cunoașterea și curajul de a pune întrebări dificile. În contextul polarizării din jurul nostru – fie că vorbim despre politică, cultură sau chiar despre școală – Scena9 #6 oferă o oglindă în care să ne vedem greșelile și să învățăm din ele.
În plus, tema greșelii va fi explorată în amănunt în cadrul unei expoziții colective la Rezidența9, din 12 decembrie, expoziție din care vei putea afla multe behind the scenes despre revistă chiar de la cei care au contribuit la ea.
Greșelile nu ne definesc; felul în care le înfruntăm, da. Transformă greșeala în lecție și inspiră-te din poveștile celor care nu au băgat răul sub preș. Precomandă Scena9 #6 și fii printre primii care o citesc.
Bonus: din 12 decembrie, te așteptăm la Rezidența9 pentru o expoziție colectivă care aduce tema revistei într-un dialog pe viu.