Problema absenteismul școlar a fost rezolvată pentru moment în orașul Kumamoto din Japonia prin umplerea băncilor din școală cu roboți, în loc de elevi. Asta nu înseamnă că elevii nu mai merg fizic la școală, însă ei au și posibilitatea de a rămâne acasă și de a vedea în timp real orele de curs sau chiar de a interacționa cu ceilalți colegi, scrie publicația de știință ZME Science.
Școala a început de o lună și profesorii continuă să-și cumpere măștile din banii lor, cu toate că angajatorul ar trebui să le asigure, potrivit Codului Muncii. „E ca și cum ai beneficia de o diminuare salarială”, spun sindicaliștii din educație. Există o speranță: de pe 25 octombrie, școlile și primăriile vor putea depune proiecte la Ministerul Fondurilor Europene și banii ar putea veni până la sfârșitul anului. Sunt eligibile cheltuielile făcute de la 1 august, condiția este să fie trecut clar în proiect momentul de la care se cere decontarea. Între timp, directorii de școli și profesorii sunt lăsați să se descurce. Sunt rare cazurile în care școlile au stocuri de măști, iar dacă au, le țin pentru situațiile de urgență.
Ce înseamnă să fii antreprenor, de ce calități ai nevoie, de unde iei bani? Oana Craioveanu, cofondatoare Impact Hub București, Aida Enache, directoare Soluții și Guvernanță Piețe Financiare la BRD, și Andrei Dudoiu, manager la Seedblink, adică trei dintre mentorii din programul Innovators for Children, vin cu sfaturi despre cum să pornești o afacere care să aducă o schimbare în societate, dar care să genereze și profit.