Vrem să aflăm direct de la elevi care sunt lucrurile care îi preocupă și despre care ar vrea să citească. Așa că te invităm să ne scrii aici, anonim sau cu datele de contact, ce ai vrea să citești pe Școala9.
12.07.2018
Loading...
Scrie pentru DoR și decatorevista.ro de trei ani.
Reporter și iubitoare de ratoni. Crede că jurnalismul e superputerea ei.
După aproape doi ani și jumătate de terapie și trei internări la psihiatrie, Ana simte că de acum totul va fi mai bine.
A patra ediție a proiectului „Care-i faza cu știința” va avea loc pe 13 iunie, la Liceul Tehnologic „Clisura Dunării” din Moldova Nouă, Caraș-Severin. Elevii se vor întâlni cu Ion Stoica, cercetător în inteligență artificială și cloud computing și profesor la University of California din Berkeley, SUA. Aplicațiile dezvoltate de compania sa DataBricks sunt foarte folosite de companii și i-au adus un loc patru în topul Forbes al celor mai bogați români.
Calculatoare scoase din uz primesc o viață nouă cu ajutorul angajaților de la Ateliere Fără Frontiere, adică persoane vulnerabile care cu greu și-ar găsi de lucru în altă parte. Sunt șomeri de multă vreme sau care n-au avut niciodată un loc de muncă, victime ale violenței domestice sau traficului, persoane eliberate din pușcărie sau aflate în sistemul de probațiune. Calculatoarele reparate de ei ajung la școlile sau elevii care au nevoie, iar în perioada pandemiei această nevoie a explodat. Școala 9 a mers pe fiecare verigă din acest lanț al binelui: de la ONG-ul care a donat calculatoarele până la elevii de la Școala nr. 2 din Videle care au primit un laborator de informatică funcțional.