Alte articole

Laborator

Cărțile pentru copii și tineri ale anului 2023, în selecția scriitorului Vasile Ernu

de Vasile Ernu

A fost un an bun pentru piața de carte din România, spune scriitorul Vasile Ernu. Acesta a și făcut pentru Școala 9 o selecție de 21 de cărți pentru copii și adolescenți apărute în 2023 și care merită puse pe lista de lectură din 2024. În caz că nu știați ce să mai citiți până pe 8 ianuarie, când reîncepe școala. 

28.12.2023
Laborator

„Suntem mai orientați spre protest, spre a schimba ceva, pe când generațiile din urmă s-au obișnuit cu ideea”. Patru liceeni explică de ce luptă să salveze planeta

de Cristina Radu, Eli Driu (foto)

Trei sferturi dintre adolescenți și tineri sunt preocupați de schimbările climatice, poluare și în general de problemele de mediu, arată zeci de studii făcute în diferite state, inclusiv în România. Asta pentru că au conștientizat că ei vor prinde în viitor cele mai urâte efecte ale lor. Școala 9 a vorbit cu patru liceeni implicați în acțiuni de protejare a mediului despre ce îi mână pe ei în a face parte dintr-o mișcare globală a tinerelor generații, dar și despre eco-anxietate, un concept nou, dar tot mai comun, care descrie teama de un viitor poluat.

24.10.2023
Laborator

Românii care au făcut aplicația mobilă IziBac arată cum „copiii care au învățat informația prin joc o rețin de două ori mai bine”

de Andreea Archip

În jur de 4 mii de elevi pe lună se pregătesc pentru Bac jucând IziBAC pe telefon. Aplicația este creată de o echipă de români care cred că învățarea trebuie să se adapteze generațiilor de azi, născute cu telefonul în mână. Tinerii antreprenori vor să se extindă la nivel internațional și să facă un joc mobil și pentru testele SAT, cerute de universitățile americane la admitere. În programa din țările avansate, educația prin jocuri este studiată și aplicată pe scară largă.

18.01.2021