Scrie pentru DoR și decatorevista.ro de trei ani. O fascinează viața de adolescent și frizurile scurte perfecte.
James Pătrașcu a alergat cu mama lui de mână pentru prima oară la un maraton în 2015, când avea doar cinci ani. De atunci, a continuat să facă bine societății. Astăzi este în clasa a VI-a și strânge bani pentru diverse campanii. Caritatea i-a devenit practic hobby. Prima dată a alergat pentru curtea grădiniței sale, apoi pentru incubatoare pentru nou-născuții din Sibiu, pentru Constituția României adaptată copiilor, pentru MagiCamp, tabăra copiilor bolnavi de cancer. James face parte din generația Alfa, cea a nativilor digital, preocupați de mediu, foarte creativi și potrivit unor voci, cea care va schimba lumea.
Bianca Hulub și Ana Vasilachi sunt amândouă eleve în Iași și membre ale clubului de robotică Peppers. La mijlocul lunii aprilie, vor merge alături de colegii lor de echipă în Statele Unite ale Americii, unde vor reprezenta România la etapa internațională a First Tech Challenge, cea mai mare competiție de robotică pentru elevii de liceu din întreaga lume. Au obținut această calificare nu doar datorită performanței robotului construit, ci și în urma activităților de popularizare a științei pe care le-au desfășurat în comunitate. Cele două eleve au vorbit pentru Școala9 despre pasiunea pentru robotică, pregătirea pentru competiții, dar și despre ce înseamnă să fii fată într-un domeniu tehnic.
La ce se gândește Hannah Phang când aude „sustenabilitate” e cu siguranță diferit de ce-i trece majorității prin minte. Nu, nu e doar despre câtă materie primă consumi, amprentă de carbon sau dacă ai un departament cu numele ăsta pompos. Hannah a înființat The Now Work ca să găsească joburi cu sens pentru Gen-Z. Dar ce le dă sens la job, totuși?