Alte articole

Laborator

„Avem clase cu copii de vârste diferite și tineri care termină liceul la 20 de ani, fiecare are viteza sa”. Interviu cu autoarea cărții „Cei mai fericiți copii din lume”

de Andreea Archip

Traducătoarea și scriitoarea britanică Michele Hutchison a scris, împreună cu autoarea americană Rina Mae Acosta, volumul care a uimit și educat sute de mii de părinți din toată lumea. „Cei mai fericiți copii din lume” spune povestea lor, a două mame venite din cultura anglo-saxonă, care s-au trezit într-o societate care își crește copii cu metode care pot părea șocante. Metode care însă dau roade: ani la rând, Olanda, țara unde au ajuns cele două după căsătorie, s-a clasat pe primul loc în lume la starea de bine a copiilor și adolescenților. Am discutat cu Michele Hutchison despre libertățile și provocările educației olandeze, dar și despre ce ar putea face România mai bine să crească copii fericiți.

03.12.2023
Cancelarie

Editorial. Trebuie profesorii să fie părinți ca să fie buni?

de Monica Halaszi și Horia Corcheș

Andreea Tancu, să-i spunem așa, este profesoară și dirigintă la o clasă de elevi de a V-a. Este pentru prima dată când primește dirigenție, dar are deja o experiență didactică de cinci ani. Andreea are 28 de ani. A terminat facultatea la 21 de ani (nivel licență), apoi masteratul la 23 de ani și a intrat imediat după aceea în învățământ. 

30.03.2022
Cancelarie

Biblioteca școlară virtuală va ajunge, în septembrie, la profesori, după 13 ani

de Cristina Radu

Platforma EduLib e finalizată din iulie, dar pentru că încă e vacanță, va deveni accesibilă la începutul școlii, a transmis Ministerul Educației la solicitarea Școala 9. Biblioteca școlară virtuală este așteptată din 2011, de când a fost prevăzută în Legea anterioară a Educației.

22.08.2024