Alte articole

Cancelarie

Profesoară din Italia, care predă în România: ”Voi dați note pentru performanța educațională, dar noi avem note și pentru atenționări comportamentale”

de Andreea Archip. Foto: Dumitru Angelescu

Isabella Chiais și-a împlinit visul de a preda în altă țară în pragul pensionării. A așteptat să-și vadă copiii mari și casa așezată. Acum trei ani a ales Bucureștiul cu inima puțin strânsă, dar după ce a ajuns aici, a încântat-o fiecare moment. Acum, profesoara de 61 ani, predă literatură italiană la Liceul Teoretic „Dante Alighieri”. În această toamnă s-a întors cu mai multe emoții la București, din cauza pandemiei, dar îi era dor de elevii ei, despre care spune că, unii dintre ei, sunt la nivelul celor italieni la materia pe care o predă: literatură.

05.10.2020
Clasă

Editorial. Olimpici umiliți acasă, premiați peste hotare. Cum dă România cu piciorul singurei resurse strategice - creierele

de Antonia Pup

Cazați în cămine mizere, fără căldură și hrăniți doar cu mâncare rece, acestea au fost condițiile în care au fost primiți la Craiova olimpicii la franceză. Condiții pe care autoritățile le-au considerat propice pentru a face performanță. Ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a cerut explicații de la toți inspectorii școlari din județele în care s-au organizat olimpiade în această perioadă. Situația îmi ridică o întrebare: oare atunci când merg într-o delegație, inspectorii sau secretarii de stat sunt cazați în cămine reci? 

30.04.2022
Clasă

Mirela Tanc, românca nominalizată la „Oscarul profesorilor”. Le predă elevilor cu ajutorul jocurilor Minecraft și Fortnite și le dă „tratamente” contra bullyingului

de Andreea Archip

Profesoara de română Mirela Tanc, de la Școala gimnazială „Oltea Doamna” din Oradea, se află printre cei 50 de profesori ai lumii nominalizați la Global Teacher Prize. Metodele ei inovative, cum ar fi predarea prin intermediul jocurilor video Minecraft și Fortnite, au fost apreciate la nivel internațional. Profesoara orădeancă participă de ani buni la proiecte pe tot Globul. Ca să combată bullyingul în clasa sa, a creat niște medicamente speciale, cum ar fi praful de înălbit limbajul, spray de gură contra înjurăturilor, pastile pentru coborârea tonului sau soluție pentru împăcări. De Ziua Mondială a Profesorului, 5 octombrie, vă prezentăm povestea unui cadru didactic cum și-ar dori să aibă toți.

 

05.10.2021