Alte articole

Laborator

STUDIU Profesori, medici, polițiști, părinți și supereroi. La ce „profesii“ visează copiii la 5 ani

de Florinela Iosip

Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD) a publicat recent rezultatele unui studiu realizat pe un eșantion reprezentativ de copiii de 5 ani din SUA, Estonia și Anglia. Acesta a dezvăluit că modelele din familie și din cultură (povești, filme, desene) au un rol important în dezvoltarea aspirațiilor copiilor. Raportul mai arată că abilitatea de a citi și a înțelege un text în rândul copiilor de 5 ani este mai influențată de situația economică a familiei decât de faptul că sunt fete sau băieți. Adică sărăcia afectează mai mult capacitatea de învățare a unui copil decât genul.

27.03.2021
Clasă

Profesorul din Ploiești care a pus materia de la contabilitate pe versuri rap. „N-ar trebui să-i îndopăm pe elevi cu formule, definiții, teoreme”

de Andreea Archip Foto: Dumitru Angelescu Video: Cosmin Nistor

După opt ani într-o corporație, Liviu-Gelu Drăghici a intrat în învățământ, așa cum visa din facultate. Le predă economie liceenilor săi din Ploiești și îi evaluează diferit: ia 10 la el cine respectă un set de 12 reguli pe care le prezintă la început de an școlar. Printre care prezența, ținuta business la ore, să vadă o listă de filme și să citească anumite cărți, să își țină contabilitatea cheltuielilor. Pe cei mai buni îi trimite în vacanța de vară, pe banii lui, la mare. În afara școlii, profesorul este și cântăreț de muzică populară și scrie poezii despre fotbal, talente care l-au ajutat să pună materia pe versuri rap.

22.12.2021
Clasă

Cum arată noile legi ale educației înainte să fie trimise în Parlament. Admitere la liceu pe 60% dintre locuri și probe noi la Bac

de Medeea Stan

Ministrul Educației Ligia Deca a prezentat luni, 27 februarie, într-o conferință de presă, noul pachet legislativ al educației. Proiectele privind Legea învățământului preuniversitar și superior au fost publicate recent pe edu.ro. În următoarele 10 zile, acestea mai pot fi dezbătute de actori din educație și se mai pot aduce amendamente, însă dezbaterea publică nu se redeschide. Ulterior, drafturile de lege „România Educată” vor ajunge în Parlament, unde ar putea fi făcute alte modificări. 

26.02.2023