profesor

Bogdan Ghiorghiu

Bogdan a absolvit Facultatea de Fizică de la Universitatea Alexandru Ioan Cuza Iași și Masteratul de Astronomie de la Universitatea Aarhus din Danemarca. Din 2020, este profesor de matematică, fizică și astronomie la Herlufsholm Skole, una dintre cele mai prestigioase școli din Danemarca, clasată pe primul loc în ceea ce privește bunăstarea elevilor. Pe lângă profesia sa, Bogdan este comunicator științific și organizează festivalul anual „Fereastră către Știință” din Tecuci, prin care dorește să facă știința mai captivantă și mai accesibilă pentru toată lumea.

Predarea științelor: o ecuație cu cel puțin două soluții

de Bogdan Ghiorghiu Audio: Vasi Capră

REZOLVAT. Întâi și întâi, vreau să adresez metaforicul elefant din cameră: România este penultima țară din Uniunea Europeană când vine vorba de investiții în educație (și cea mai slab educată țară din UE). Profesorul merită salariu mai bun, elevii merită școli mai dotate. Poate într-o zi, începând cu o presiune pe liderii politici și încheind cu un plan bine gândit și acțiuni concrete, nu vom mai fi la coadă. Dar până atunci… articolul acesta își propune să vorbească despre ce este în controlul nostru. 

18.03.2025

Alte articole

Laborator

Cum se face testul de salivă. Medic pediatru: „Există riscul ca elevul să meargă liniștit și infectat la școală, cu testul negativ în buzunar”

de Adelina Mărăcine

Medicul pediatru Eduard Egri se arată sceptic în privința eficacității testelor din salivă, ce urmează să ajungă în școli și explică de ce testarea elevilor ar putea fi un dezastru. În același timp, grijile cu privire la dificultatea testării sunt șterse de un video realizat de o fetiță, în vârstă de nouă ani, care face o demonstrație video și arată că și cei mici se pot autotesta. 

26.11.2021
Cancelarie

Greu de înscris. Au fost acceptați la a șasea grădiniță după ce au scos adeverința de dizabilitate din dosar

de Andreea Archip

„Greu de înscris” ar putea fi numele unui film care are protagonistă o familie din București în lupta sa cu înscrierea la grădiniță. Copiii ei îndeplineau patru din cele șapte criterii cerute, dar nu au reușit să găsească loc la cinci grădinițe din apropierea casei. Unul dintre criteriile pe care le îndeplineau a fost certificatul de handicap pentru întârziere cognitivă. La a șasea grădiniță au scos certificatul din dosar și au intrat pe loc. Nicoleta Orlea, de la Autism Voice vorbește despre rezistența sistemului față de incluziunea copiilor atipici. Un motiv este lipsa resurselor și pregătirii cadrelor didactice ca să facă față unor astfel de cazuri. 

16.07.2024
Laborator

Deschidem poarta școlilor?

de Mihai Ghiduc

„Ce facem cu școlile?” e o întrebare globală. Cercetătorii britanici le-ar deschide, alții le-ar mai ține închise o vreme. În condițiile astea decizia se mută la autorități, dar și aici abordarea diferă de la țară la țară.

12.05.2020