Ministerul Educației a trimis corpul de control la Colegiul Național „Goethe” din Capitală pe 18 ianuarie, după ce un părinte a acuzat de bullying un cadru didactic față de un elev care a renunțat să mai meargă la meditații la el. Cazul, care pare izolat, dezvăluie însă colțurile întunecate ale unui fenomen parțial reglementat, care este estimat la sute de milioane de lei pe an. Zeno Daniel Șuștac, avocat și coordonator al grupului „Părinții elevilor din România”, explică implicațiile juridice și morale ale meditațiilor cu elevii de la clasă și de ce fenomenul nu ocolește nici liceele considerate de top.
Ce înseamnă un elev de 7 în România și ce înseamnă unul de B minus în SUA? Pot fi cu adevărat transformate notele de la o țară la alta? Bianca Vasile, elevă în clasa a X-a în Buzău, a făcut o cercetare să vadă cum sunt evaluați elevii din alte țări și a aflat ce spun cercetătorii despre relevanța notelor, adesea alterate de simpatiile profesorilor. O analiză care a pornit de la un 3 la fizică.
Ce faci atunci când sărbătorile nu se resimt ca relaxare sau liniște? Cum e să fii singur de Paște sau cum poți să gestionezi conflictele care apar la masa de sărbători? Școala 9 a vorbit cu patru tineri care își petrec Paștele în moduri diverse și ne-au spus cum se adaptează, dar și cum ar vedea o zi de sărbătoare ideală. De asemenea, psihoterapeuta Silvia Guță a explicat cum putem evita conflictele în preajma sărbătorilor sau cum ne putem crea propriile ritualuri pentru a fi așa cum vrem să fim, chiar și de Paște.