Zeno Daniel Șuștac este avocat, scriitor, doctor în filosofie, expert internațional în domeniul medierii. Deține și calitățile de mediator și practician în insolvență, a fost membru și vicepreședinte al Consiliului de Mediere mai bine de un deceniu. Este fondator și coordonator al grupului „Părinții Elevilor din România" și președinte al Asociației pentru Depolitizarea Educației. Din rolul de părinte, militează în mod constant pentru o educație de calitate și pentru respectarea drepturile elevilor și părinților. Este autorul satirelor educaționale Alandalia și Alandalia bis. Cochetează cu presa scrisă, este deseori invitat în platourile televiziunilor pe subiecte care au legătură cu educația.
„Trebuie să mă reapuc de mers la sală, după ce începe școala”, îmi scrie azi, o colegă, pe Whatsapp. „Sau cel puțin să mă apuc să fac 10.000 de pași pe zi.” Este adevărat, perioada sărbătorilor de iarnă și vacanța din această perioadă ne fac, pe unii dintre noi, să stăm mai mult acasă, să mâncăm poate mai mult decât de obicei și să facem mai puțină mișcare. Aplicațiile pe care le avem pe telefoanele și ceasurile inteligente ne amintesc acest lucru, iar printre rezoluțiile de Anul Nou pe care le formulăm se află și aceasta: la anul voi face mai mulți pași sau voi face mai multă mișcare.
Festivalul Ideo Ideis a schimbat relația adolescenților români cu teatrul. Acum, încearcă să se schimbe pe sine.
Astăzi, de la ora 11.00, pe pagina de Facebook Documentaria este lansat proiectul de fotografie documentară „Viața în pandemie”. O parte importantă din viața în pandemie a fost școala, cu emoțiile și dilemele ei. Ioana Moldovan, Adrian Câtu, Bogdan Dincă, Andrei Pungovschi și Mircea Reștea au documentat prima zi de școală, după șase luni în care copiii au stat acasă. Școala 9 vă prezintă astăzi cum s-a văzut redeschiderea școlilor prin obiectivul unora dintre cei mai talentați fotojurnaliști români.