Zeno Daniel Șuștac este avocat, scriitor, doctor în filosofie, expert internațional în domeniul medierii. Deține și calitățile de mediator și practician în insolvență, a fost membru și vicepreședinte al Consiliului de Mediere mai bine de un deceniu. Este fondator și coordonator al grupului „Părinții Elevilor din România" și președinte al Asociației pentru Depolitizarea Educației. Din rolul de părinte, militează în mod constant pentru o educație de calitate și pentru respectarea drepturile elevilor și părinților. Este autorul satirelor educaționale Alandalia și Alandalia bis. Cochetează cu presa scrisă, este deseori invitat în platourile televiziunilor pe subiecte care au legătură cu educația.
18 tineri cu vârste între 14 și 18 ani sunt invitați să scrie câte o scrisoare despre „despre ceea ce-i obsedează, despre ce-i face curioși în privința acestei lumi sau a perioadei pe care o trăiesc, despre întrebările pe care le consideră a fi cele mai importante”, iar scriitoarea Iulia Iordan le răspunde în scrisori sub forma unor poeme, aducând în actualitate și învățăturile filosofului Seneca de acum 2000 de ani. Așa a apărut cartea „Rămâi cu tine”, parte a proiectului „Filosofia la purtător. Scrisori către adolescenți”, recent publicată de editura Seneca, din care publicăm astăzi un fragment.
Sunt aproape 900.000 de persoane cu dizabilități în România. 12% sunt nevăzători. Îi vedem?
După aproape 40 de ani în învățământ, Marcelina Popa, profesoară de matematică la Colegiul Dobrogean „Spiru Haret” din Tulcea, nu se teme să admită că învață de la elevii săi. În ultimele două săptămâni a fost în grevă, la fel ca toți colegii săi de cancelarie. La fel și Mihaela Murgoci, care își împarte zilnic orele de istorie între o școală din București și două din județul Giurgiu. Cele două profesoare au vorbit, pentru Școala 9, despre problemele de care s-au lovit în sistem și despre nevoile de la clasă.