A crescut în presa online (HotNews.ro, RFI România, TVRinfo.ro, BusinessCover.ro), dar nu s-a ferit de print, TV sau radio – unde a produs singura emisiune dedicată științei din radioul comercial. Acum crește branduri comerciale sau de ONG-uri în social media.
În comuna Chiuiești, Cluj, burse elevilor sunt date fără vreo regulă, fără o hotărâre de consiliu, cum cere legea. Într-un schimb de adrese cu tinerii de la „Școli curate”, primarul Gavril Mihuț le dă în locul informațiilor sfaturi religioase și îi trimite să se adreseze Guvernului. Problemele cu educația nu se opresc doar la burse în Chiuiești. Într-unul din satele din comună, elevii învață în casa unor localnici și împart WC-ul din spatele curții cu aceștia. Primarul nu a reușit în ultimele cinci mandate să găsească o soluție.
Copiii din grădinițe și școli vor putea citi poveștile ilustrate a patru personalități rome: regizoarea Alina Șerban, pictorul Eugen Raportoru, sociologul Gelu Duminică și soprana Isabela Stănescu. Doar un sfert dintre copiii romi au mers și la grădiniță iar adesea, cei care ajung, se confruntă cu segregarea și discriminarea. Proiectul Bare Rroma al Asociației Cu Alte Cuvinte încearcă să schimbe asta.
Cinci familii din Barcelona au convins sute de părinți și copii să meargă pe două roți la școală, oprind circulația pe anumite artere, o zi pe săptămână, scrie NPR. Fiindcă numărul lor a crescut rapid, poliția îi escortează, iar bulevardul pe care zburau zilnic 20.000 de mașini este vinerea rezervat bicicliștilor. O inițiativă asemănătoare de încurajare a mersului pe bicicletă există și la Iași. Însă în continuare, în cele mai poluate orașe din România, elevii sunt duși de părinți în mașina personală la școală. Alte orașe din țară au găsit soluția liniilor speciale de transport public pentru elevi.