Ioan Ianoș – profesor universitar emerit, geograf, director al Centrului Interdisciplinar de Cercetări Avansate asupra Dinamicii Teritoriale (CICADIT), Universitatea din București. Este autorul a circa 300 de lucrări, axate în principal pe dinamica urbană, dezvoltare regională și interacțiunea om-mediu. Este membru al unor comisii de specialitate ale Uniunii Internaționale de Geografie și membru în comitetele de redacție a trei reviste internaționale cotate ISI; Distinguished Scholar Award, primit din partea Asociației Geografilor Americani (Tampa -2014). A fost consilier la Comisia de învățământ a Camerei deputaților (2005-2006), președinte al Comisiei de Științe Exacte și Științe ale Naturii a ARACIS (2007-2015), membru al Consiliului de etica a cercetării (2007-2010) și al Consiliului de etică și management universitar (2017-2019), membru al Consiliului de Finanțare a învățământului superior (2015-2019), membru (1994-2010) și Președinte al Comisiei Științele Pământului din CNATDCU (2012-2016), membru al Consiliului ARACIS (2015 –prezent).
Dacă învățarea e caracteristica definitorie a speciei noastre, predarea e cel mai important meșteșug. Dar ce înseamnă să predai bine?
Scriitoarea Lavinia Braniște, despre iernile când copiii mergeau la săniuș și adulții tăiau porcul.
Cu câteva săptămâni înainte de vacanță, vă propunem o parcurgere a primelor capitole de istorie. La propriu. Profesoara Gabriela Nedelcu vă ajută să învățați în următoarele zile despre războaiele geto-dacice, romanitatea românilor și procesul de formare a poporului român. Sfatul ei: învățați în ordinea cronologică a evenimentelor, nu în ordinea din manual. E mai ușor când istoria curge ca o poveste.