Alte articole

Laborator

„Avem clase cu copii de vârste diferite și tineri care termină liceul la 20 de ani, fiecare are viteza sa”. Interviu cu autoarea cărții „Cei mai fericiți copii din lume”

de Andreea Archip

Traducătoarea și scriitoarea britanică Michele Hutchison a scris, împreună cu autoarea americană Rina Mae Acosta, volumul care a uimit și educat sute de mii de părinți din toată lumea. „Cei mai fericiți copii din lume” spune povestea lor, a două mame venite din cultura anglo-saxonă, care s-au trezit într-o societate care își crește copii cu metode care pot părea șocante. Metode care însă dau roade: ani la rând, Olanda, țara unde au ajuns cele două după căsătorie, s-a clasat pe primul loc în lume la starea de bine a copiilor și adolescenților. Am discutat cu Michele Hutchison despre libertățile și provocările educației olandeze, dar și despre ce ar putea face România mai bine să crească copii fericiți.

03.12.2023
Cancelarie

„Noi, profesorii, ar trebui să îi încurajăm pe elevi să devină profesori”. Gala Merito 2025

de Mălina Andronache

13 profesori din toată țara au fost premiați la Gala MERITO 2025, ajunsă la a zecea ediție. De la înființare, proiectul a creat o rețea de profesori valoroși care transmit și altor profesori cunoștințele și practicile lor, ca împreună să crească nivelul sistemului de învățământ. 

08.05.2025
Clasă

Ore pe întuneric, în frig și cu alarme de atac aerian. Noua realitate în școlile cu predare în limba română din Ucraina. „Ne întoarcem în Evul Mediu”

de Marin Gherman

 Alarmele antiaeriene întrerup zilnic orarul elevilor în Ucraina. Pe timpul lor, împreună cu profesorii părăsesc urgent clasele și coboară în adăposturi. Uneori rămân acolo timp de 4-5 ore, fără curent electric, doar cu luminițele de la ecranul telefoanelor mobile. Școala 9 a discutat cu doi profesori din regiunile Cernăuți și Odesa, care predau în școli românești, care descriu realitățile din sistemul de învățământ și speranțele de pace ale elevilor.   

25.11.2022