Jurnalist cu 20 de ani de experiență în presa scrisă. A lucrat la Mediafax, Evenimentul zilei, Gazeta sporturilor și Libertatea.
După ce s-a lăsat de sport, o fostă voleibalistă a ajuns în cancelarie, unde încearcă să facă orele de sport cât mai atractive, ghidată și de ceea ce a învățat în cariera de sportiv profesionist.
Am selectat 12 articole, unul pentru fiecare lună din an, la care echipa Școala 9 a lucrat anul acesta și care, credem noi, merită să le recitiți. În ultimul an, reporterii și colaboratorii publicației v-au adus în față povești ale unor profesori remarcabili, apreciați la nivel internațional, elevi și liceeni curajoși, care și-au împărtășit experiențele și care au îndrăznit să pornească discuții despre felul în care vor să fie educați, despre cum pandemia de COVID-19 și școala online i-au afectat, la nivel fizic și psihic. Școala 9 nu i-a uitat nici pe profesorii care au decedat anul acesta, răpuși de COVID-19, și cărora publicația le-a făcut o reverență.
Filosoful și pedagogul american John Dewey spunea că „educația nu este pregatirea pentru viață, educația este viața însăși.”. Cu această idee în minte, iată „calendarul” cu cele 12 materiale pe care publicația Școala 9 vi-l propune pentru acest final de an.
Campania de vaccinare anti-COVID-19 a scos la iveală neîncrederea românilor în vaccin, dar și în autoritățile medicale. Aceasta nu a apărut însă odată cu virusul din China. Avem un istoric al suspiciunii în ceea ce privește vaccinarea, fie că e vorba de cea antirujeolică, antigripală sau anti-HPV. Despre lecțiile neînvățate ale vaccinării, având ca exemplu prima campanie anti-HPV începută în școli, am vorbit cu medicul de familie Gindrovel Dumitra și cu medicul de familie cu activitate pediatrică Egri Eduard.