elevă, activistă pentru drepturile elevilor

Mihaela Ichim

Mihaela Ichim are 17 ani, învață la Colegiul Național „Unirea” din Focșani și-i place să observe, să analizeze și, când e cazul, să ia atitudine, mai ales în reprezentarea elevului.

Alte articole

Clasă

Jocul care îi învață pe elevi să recicleze. „Adolescenții ne reproșează că le lăsăm o planetă plină de probleme și au dreptate”

de Ema Tănase

Alex Zamfir, cunoscut pentru platforma sa de parenting „Cel mai bun tată”  și pentru jocurile cu cartonașe pentru familii și cupluri, merge prin școli cu „Adevăr sau reciclare”. Discuțiile cu elevii în cadrul acestor ateliere depășesc cadrul unui simplu joc. Adolescenții sunt parte din generația cea mai conștientă cu privire la mediu. Întâlnirile sunt puse la cale de Armata Selectării Atente a Plasticului (ASAP), un program de responsabilitate socială al Fundației The Institute. 

17.01.2024
Clasă

Uniformă sau pijama. Cum ar trebui să se îmbrace elevii la orele online? „Exemplul oferit de cadrul didactic rămâne hotărâtor”

de Andreea Archip

Cât de relaxată ar trebui să fie ținuta unui elev în spațiul virtual? Ar trebui să poarte uniforma sau haine serioase, având în vedere că drumul până la școală înseamnă doi pași de la pat la birou? Jumătate de milion de elevi învață în continuare online din cauza situației epidemiologice. Experta în educație Anca Petrescu, profesor la Facultatea de Psihologie și Științele Educației din cadrul Universității din București, a explicat pentru Școala 9 de ce este importantă ținuta copiilor, chiar dacă ei sunt în fața unui ecran, și nu în bănci.

01.04.2021
Cancelarie

Editorial. La ce bun profesorii?

De Monica Halaszi și Horia Corcheș

Se știe că în Republica, Platon îi alungă pe poeţi din cetatea pe care el însuși a imaginat-o. De ce? Argumentele sale sunt de natură filosofică și morală: pe de o parte poeții nu sunt decât niște imitatori, creația lor nefiind decât o copie a unei copii, iar pe de altă parte fiindcă arta distruge armonia sufletească a cetățenilor. 

La Platon și la cetatea fără poeți ne-am gândit zilele trecute, când, după publicarea Ordinului 3.993 din 16 iunie 2021, semnat de ministrul educației, din nou, a câta oară?, profesorii au fost arătați cu degetul de comentatorii de pe rețelele sociale și nu numai.

23.06.2021