Alte articole

Clasă

Orele de muzică te pot ajuta să obții rezultate mai bune la mate. „Să citești note muzicale înseamnă să faci matematică”

de Medeea Stan

Există o corelație între orele de muzică și performanța la matematică, arată un studiu publicat în această toamnă în jurnalul american Perspective Sociologice. Depinde, însă, dacă elevii învață într-o școală care are buget pentru lecții de muzică de calitate, cu instrumente muzicale, de pildă, sau într-una care oferă mai puține ore de artă și folosește banii pentru prânzul gratuit al elevilor. Totul are legătură cu veniturile părinților. 

15.11.2022
Cancelarie

Editorial. Pădurea e alcătuită din copaci, dar niciun copac nu alcătuiește o pădure

De Monica Halaszi și Horia Corcheș

Profesorii sunt leneși, violenți, incompetenți. Excepțiile sunt transformate în reguli. Cu toții pare că ne pricepem mai bine la cum ar trebui să fie educația decât profesorii. Monica Halaszi și Horia Corcheș vorbesc în această săptămână despre incapacitatea noastră de a le acorda încredere oamenilor de la catedră, de a le aprecia munca și eforturile. „Când nu vezi pădurea de uscături, e clar că vei pune etichete”, spun autorii. 

02.03.2021
Laborator

EDUCAȚIA ÎN LUME. Prima regulă pentru redeschiderea școlilor americane: purtarea măștilor. Cele mai căutate joburi vor fi cele în inteligență artificială

de Andreea Archip. Foto: Shutterstock

Președintele Joe Biden se va ține de cuvânt și va redeschide toate școlile în primele o sută de zile de mandat. Iar prima regulă și cea mai importantă va fi purtarea măștilor. Criza Covid a schimbat ceea ce înseamnă educația și a determinat antreprenorii să fie creativi. O companie daneză vrea, de exemplu, să ajungă la 10 milioane de elevi prin intermediul laboratoarelor virtuale de științe. Dar tot pandemia lovește cele mai vulnerabile țări: ca să răspundă crizei de personal, Rwanda a început să angajeze mii de profesori fără nicio experiență sau calificare.

20.02.2021