colaboratoare

Nada Ree

Cu un stil care amintește de povești fermecate, dar cu rădăcini bine ancorate în realitate, Nada Ree creează ilustrații care educă, inspiră și conectează. Specializată în proiecte cu impact social, ea dă viață povestilor prin detalii care atrag atât mintea, cât și inima.  

✉️ Colaborări: nadaree.illo@gmail.com

Alte articole

Clasă

„Sunt în clasa a opta și nu știu să scriu”. Copii în beznă

de Alina Mirt

Profesia Alinei Mirt este joaca. Merge în școli de la țară, în special, și se joacă cu copiii, îi ajută să se deschidă și să se relaxeze și uneori chiar ea îi învață pe ei cum să zburde și să zâmbească. Unii au o viață atât de grea că nu știu efectiv ce înseamnă să te joci. Prin proiectele din sectorul ONG la care a participat, Alina a văzut cum arată cu adevărat educația din mediul rural. Într-un editorial pentru Școala 9, spune povestea lui Marian, un băiat care a ajuns la finalul gimnaziului fără să știe să scrie. De fapt, asta e realitatea multor copii, crudă și dureroasă.

15.04.2022
REZOLVAT

Liliana Romaniuc, președinta Asociației Române de Literație: „O soluție este să-l asiști pe copil, să-l însoțești în învățare”

de Raluca Cristea

REZOLVAT. Acum mai bine de zece ani, profesoara de matematică Liliana Romaniuc punea bazele Asociației Române de Literație. Înaintea asociației înființase și două școli private: una după curriculumul românesc și o școală Cambridge. Traseul ei profesional a cuprins la un moment dat și Inspectoratul Școlar din Iași și Guvernul României. Invitată la podcastul REZOLVAT, am întrebat-o pe Liliana Romaniuc din care postură simte că a avut cel mai mare impact și ce soluții funcționează pentru creșterea nivelului de literație al elevilor.  

14.11.2024
Clasă

Cum arată examenul de bacalaureat în alte cinci țări europene: probe susținute pe mai mulți ani sau teste care durează șase ore

de Bianca Vasile

Din 2027, examenul de bacalaureat în România ar trebui să aibă o cu totul altă față, cu o probă comună pentru toți elevii din mai multe materii din trunchiul comun și alte patru probe: la două limbi de circulație internațională, una digitală și ultima facultativă, la o materie aleasă de candidat. Modificările au stârnit deja reacții aprinse în rândul profesorilor de la diferite discipline. Școala 9 vă prezintă, spre comparație, structura examenelor de bacalaureat în alte cinci țări europene: Franța, Germania, Italia, Spania și Finlanda.

20.08.2022