Este jurnalist sportiv, face traduceri literare, are pisici, cărți, copil și o dorință enormă de a dormi.
Până în 2030, UE vrea ca 85% dintre elevii în vârstă de 13-14 ani să aibă competențe solide IT și vrea să creeze și un certificat european de competențe digitale, care să fie recunoscut în întreaga Europă. Unde suntem noi? Nu știm exact dacă au ajuns toate tabletele la copiii vulnerabili care n-au făcut școală online în pandemie și avem o strategie de digitalizare a școlii, dezbătută public, dar neasumată. Antonia Pup explică într-o analiză pentru Școala 9 pașii Comisiei Europene și cât de străini ne sunt nouă.
DJ Undoo predă de 11 ani DJ-ing. În special pentru adulții care vor un hobby mai altfel, dar a lucrat și cu elevi de liceu sau tineri care visează la o carieră în toată regula, care să-i ducă în festivaluri cu sute de mii de oameni aclamându-i. În cadrul expoziției A.F.R.O.N.T de la Rezidența 9, DJ Undoo a ținut ateliere, tururi ghidate și un recital. A vorbit pentru Școala 9 despre cultura străzii care are toate ingredientele să dezvolte abilitățile tinerilor și adulților. Sunt școlile românești pregătite să le deschidă ușile cancelariei profilor ca el?
Ce faci când ai la clasa a V-a un elev care nu înțelege materia de acest nivel? Cum îl recuperezi pe acel copil? Mai important, cum previi asta? Maria Kovacs, specialistă în literație și gândire critică și co-fondatoarea Asociației Toți Copiii Citesc, a lucrat cu copiii ale căror mâini nu au ținut niciodată o carte, copii pe care i-a învățat efectiv să dea pagina și să asocieze sunetele vocalelor cu literele de pe hârtie.