Este jurnalist de mai bine de 16 ani. În tot acest timp a făcut televiziune, fiind director de știri la postul public de TV din Republica Moldova, moderator de dezbateri, prezentator de știri. A fost coordonator cu atribuții de director la direcția știri și la TVR Moldova. A semnat documentare, investigații jurnalistice, dar și corespondențe pentru presa de la București. Pe lângă tv, face radio și online.
În ultimii doi ani, 392 de profesori au fost cercetați disciplinar pentru agresiuni sau comportament abuziv. Dintre ei, doar pentru 10% le-a fost desfăcut contractul de muncă, restul au primit avertismente, mustrări scrise sau tăieri salariale. Pentru 17% dintre ei fapta nu a putut fi dovedită. Școala 9 vă prezintă mai multe cazuri de profesori care și-au pierdut definitiv dreptul de a mai preda. Un nou episod din seria „Profesorii și disciplina”.
Bună! Sunt Alina și îmi place să mă joc. Sunt lucrător de tineret și așa mă prezint la toate întâlnirile. De multe ori, întâlnesc tineri care îmi vorbesc admirativ despre profesorii lor. Și, pentru că îmi place să descopăr povești și să le și spun, îi stârnesc la discuții și vreau să aflu ce fac acei profesori de rămân pentru totdeauna în memoria elevilor.
Președintele Joe Biden se va ține de cuvânt și va redeschide toate școlile în primele o sută de zile de mandat. Iar prima regulă și cea mai importantă va fi purtarea măștilor. Criza Covid a schimbat ceea ce înseamnă educația și a determinat antreprenorii să fie creativi. O companie daneză vrea, de exemplu, să ajungă la 10 milioane de elevi prin intermediul laboratoarelor virtuale de științe. Dar tot pandemia lovește cele mai vulnerabile țări: ca să răspundă crizei de personal, Rwanda a început să angajeze mii de profesori fără nicio experiență sau calificare.