Soluții tehnologice pentru copii și tineri, finanțate cu 5.000 de euro. Cine poate participa la competiție

Soluții tehnologice pentru copii și tineri, finanțate cu 5.000 de euro. Cine poate participa la competiție

Innovators for children, programul dedicat dezvoltării și implementării soluțiilor tehnologice care îmbunătățesc viețile copiilor și tinerilor lansează o nouă ediție, iar înscrierile se pot face până pe 11 august. ONG-uri, startup-uri sau antreprenori sociali sunt invitați să se înscrie în program cu inițiative care să îmbunătățească viețile tinerilor prin soluții tehnologice. Câștigătorul programului va primi o finanțare de 5.000 de euro și va beneficia de o campanie de promovare.

09.08.2023

de George Herlaș

Doritorii se pot înscrie completând online un formular. În cei 4 ani ani de când rulează programul, au participat 44 de afaceri, iar unele dintre acestea au primit finanțare în valoare totală de peste 250.000 de euro. 

Proiecte realizate într-un timp mai scurt 

Printre acestea se numără One Learning, aplicația care îi ajută pe părinți și copii să se joace offline, Rito Kids, care îi ajută pe copii să învețe să scrie, Kinderpedia, platformă de management școlar, Brio, platformă de teste standardizate sau Dara, care oferă asistență copiilor cu boli grave. 

„Ceea ce echipa One Learning ar fi putut face și dezvolta în șase luni, acceleratorul ne-a ajutat să ajungem acolo în două”, spune fondatoarea aplicației One Learning, dezvoltată anul trecut la Innovators for children. 

În cadrul campaniei ALT-Școala, publicația Școala 9 a spus povestea tuturor finaliștilor competiției de anul trecut. 

Cei care se înscriu în programul Innovators for children vor avea parte de mentorat, consultanță, suport financiar și acces la o rețea de experți, parteneri și organizații relevante din domeniu. Ediția de anul aceste este organizată de Impact Hub Bucharest și de BRD Groupe Société Générale.

„Soluții durabile cu impact pe termen lung, folosindu-se de tehnologie”

„Innovators for Children este unul din cele mai longevive programe organizate de Impact Hub Bucharest. Viitorul nostru, ca societate, depinde în mare măsură și de capacitatea noastră de a oferi generațiilor noi cadrul potrivit pentru a crește. Pentru asta, Innovators for Children contribuie consecvent la îmbunătățirea calității vieților copiilor și tinerilor din România prin soluții durabile cu impact pe termen lung, folosindu-se de tehnologie ca o sursă de inovare”, spune Vlad Craioveanu, CEO și cofondator Impact Hub Bucharest. 

Proiectele depuse de ONG-uri, startup-uri și antreprenori sociali trebuie să includă o componentă tehnologică și să fie orientate spre educația, sănătatea și bunăstarea copiilor și adolescenților cu vârsta între 0-18 ani. Ele pot fi în orice stadiu de dezvoltare, de la idei și prototipuri până la soluții deja disponibile pe piață, de maximum 1 an.

Câștigătorul primește o finanțare de 5.000 de euro

„Privim cu încredere noua generație, după cum privim cu interes și tehnologia, și credem că viitorul le aparține, împreună, într-o societate mai educată și mai pregătită să asigure o tranziție lină dinspre copilărie și adolescență către viața adultă”, declară Secretarul General al BRD Groupe Société Générale Flavia Popa.

Programul durează două luni, din 28 august până în 20 octombrie, iar la finalul acestuia, participanții își vor prezenta proiectele și juriul va desemna un câștigător care va primi o finanțare de 5.000 euro și o campanie media de promovare.

George Herlaș

reporter

George Herlaș este student la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și s-a alăturat echipei Școala 9 pentru că spune „da" oricărei provocări. Prin jurnalism, vede o misiune de a aduce valoare cititorilor și întregii comunități.

CUVINTE-CHEIE

copii tineri solutii tehnologie finanțare startup antreprenori