Soluții concrete pentru provocările pe care le întâlnești în școala ta.
Fie că vorbim despre școală, familie sau societate, greșelile sunt inevitabile – dar și pline de lecții. În noul număr Scena9 #6, colegii noștri au ales să exploreze tema greșelii din perspective diverse: personale, educaționale și culturale. De ce greșim? Cum ne afectează greșelile? Și, mai ales, cum putem învăța din ele?
În ultimii ani am asistat la o reapariție în România a discursurilor și grupărilor politice anti-democratice, extremiste, cu nostalgii legionare sau național-comuniste (ceaușiste). Mai mult decât atât, reprezentanții acestor curente capătă o susținere tot mai mare în rândul electoratului.
„O să fiu și eu ca Micul prinț?”. Așa a reacționat Isabela Stănescu atunci când i s-a propus să-și spună povestea vieții ei iar câțiva studenți să o pună într-o carte ilustrată, în română și romani. „Micul prinț” a fost cartea de care s-a îndrăgostit când era mică și se juca pe străzile din cartierul Gara Veche din Piatra Neamț, o comunitate de romi căldărari. Astăzi este soprană și profă de canto în București și pune cuvântul „romă” mereu alături atunci când se prezintă „fiindcă e nevoie”.