Reporter cu 21 de pălării colorate, pasionată de teatru și cărți polițiste.
Ionuț Deaconu, un tată de 44 de ani, s-a întors în 2019 din Dubai, unde a lucrat într-o școală privată. Și-a cumpărat o casă cu un teren generos în Moșoaia, lângă Pitești, județul Argeș, și vrea să ridice acolo o unitate de învățământ modernă care să inverseze migrația școlară de la oraș către rural. Pentru asta, vrea să facă un apel către alți părinți care vor să investească timp și bani în școala visurilor lor. Știe că e un proiect pe termen lung, dar speră că școala va fi gata până când fetița lui, de 1 an acum, va intra în clasa pregătitoare.
Adolescenții resimt o presiune puternică pe felul cum arată și se îmbracă din cauza rețelelor sociale. Școala 9 a vorbit cu o profesoară și o elevă de la Școala Gimnazială „Nicolae Bălcescu” din satul Rotărăști, județul Vâlcea, despre cum este distorsionată imaginea de sine în online. Cele două s-au implicat și într-un proiect al organizației World Vision România despre încrederea adolescenților în ideile și trăsăturile lor fizice.
Te-ai gândit vreodată că atmosfera pe care o creează profesorii la clasă este cel puțin la fel de importantă ca și conținutul predat? Sau că la 105 ani poți să „înflorești” prin gândirea pe care o ai? Will Hussey e profesor de Educație Fizică, scriitor și trainer la The art of brilliance în Marea Britanie și crede că matematica poate să nu fie plictisitoare. Și nici școala. Și chiar și cu mai mult de 20 de elevi într-o clasă, Will este de părere că se poate face performanță și asta depinde cel mai mult de profesor.