Ioana Mogoș este studentă bursieră în anul al doilea la universitatea privată IDC Herzliya, în districtul Tel Aviv, unde se pregătește pentru o carieră în diplomație. Învață să aplice toată teoria de la cursuri în scenarii reale de viață, toți profesorii ei sunt și practicieni în domeniile lor, are servicii de consiliere psihologică și financiară în facultate. S-a familiarizat repede cu mentalitatea „chutzpah” a evreilor, „un fel de tupeu inteligent. Nu accepți ușor un refuz, lupți pentru ceea ce vrei”, după cum îl explică românca. Cum Israel este țara cu cea mai mare rată a vaccinării, Ioana speră ca în câteva luni să se întoarcă și fizic la cursuri.
REZOLVAT. În urmă cu 14 ani, o echipă mică dintr-un ONG căuta profesori de fizică care să-și dorească să predea altfel. Astăzi au ajuns să schimbe programa școlară și învățarea prin investigație este răspândită în săli de clasă din toată țara. După „Fizica altfel”, a urmat „Chimia altfel” și acum „Matematica altfel”. Cristian Hatu, președintele Centrului pentru Evaluare și Analize Educaționale, a explicat nuanțele schimbării de paradigmă în educație la podcastul REZOLVAT.
Franța va deschide din septembrie între 6.000 și 7.000 de centre de vaccinare în proximitatea școlilor, pentru a se asigura că elevii vor putea participa cât mai mult fizic la ore. Adolescenții din Marea Britanie cu probleme de sănătate mintală au de trei mai puține șanse să treacă testelele standartizate de la final de liceu. Comisia Europeană va face un cod de etică pentru folosirea inteligenței artificiale în educație. 5% dintre tinerii din țările membre OECD au suferit de foame în pandemie.