Andrei Tiut nu este doctor care să salveze vieți și nu are nici mașină cu care să care mâncare pentru izolați. În schimb a contribuit la tranziții spre online (instrumente de cercetare sociologică, în special în domeniul cercetării din publicitate, dacă sunteți curioși). Așa că aceste texte sunt mica lui contribuție patriotică pentru că să fie bine și, deci, să nu fie rău.
Cercetătorii de la Universitatea Babeş-Bolyai au găsit soluții pentru scăderea cu 90% a concentrației de radon din clasele unui liceu de stat din Cluj. E important ca măsurarea nivelului acestui gaz toxic să aibă loc în toate școlile, spun ei. Dar Ministerul Sănătății nici nu a pornit campania de informare așteptată încă din 2018.
Profesorii severi sunt mai puțin capabili să creeze o conexiune cu elevii, benefică evoluției lor, decât profesorii care sunt mai amabili, arată o nouă cercetare realizată de Universitatea din Essex, Marea Britanie. Un ton sever poate provoca răzvrătiri din partea elevilor sau chiar alienare. În plus, își pierd încrederea în acești profesori.
Elevii din sute de sate și comune nu merg la școală pentru că dascălii nu sunt vaccinați. La țară sunt și cele mai multe probleme cu conexiunea la internet și accesul la tablete, astfel că educația online este un bandaj mic pe o rană prea mare. Ministerul Educației spune că încă mai caută soluții, iar inspectorii județeni încearcă să convingă personalul didactic din rural să se imunizeze. „Orice unitate de învățământ care este în online produce o problemă de inechitate”, atrage atenția secretarul de stat Sorin Ion.