Claudia Goga este profesor psihopedagog în Cluj-Napoca din anul 1995, prima promoție de psihopedagogi de după Revoluție. A lucrat 3 ani în SUA ca profesor de educație specială. Scrie poezii pentru copii, a tipărit deja trei volume cu poezii pentru copii și una de exerciții gramaticale pentru elevi de clasa a doua. Împreună cu două prietene a dezvoltat, în timpul pandemiei, blogul cu resurse pentru cadre didactice https://teachers-make.com, pe care postează zilnic activități pentru școlari mici sau/și pentru copii cu cerințe educaționale speciale.
Articol susținut de TikTok. „Future Jobs Cup”, o competiție CSR de idei inovatoare, a avut ca scop sprijinirea tinerilor în construirea unei cariere de succes în era digitală. Aproape 2.400 de studenți din universități importante din România s-au înscris în proiect și peste 1.000 de tineri au ajuns în etapa a doua a competiției, unde au beneficiat de pregătire și mentorat. O platformă de oportunități pentru tineri, cărbuni din zaț de cafea și un kit de grădinărit urban au fost ideile care au ajuns pe podium în competiție. Școala9 a discutat cu tinerii inovatori pentru a afla cum își vor transforma ideile în soluții practice și cum a fost pentru ei experiența „Future Jobs Cup”.
Peste 2000 de deținuți au făcut anul trecut școală în penitenciar, de la clasa întâi până la facultate. 11 au dat Evaluarea națională și bacalaureatul. Școala 9 a vorbit cu doi tineri de la Penitenciarul Jilava care și-au luat examenele la peste zece ani de când au abandonat școala. Amândoi spun că știrile despre cât de mulți elevi pică la examene în fiecare an le-au știrbit încrederea. După examen s-au mirat cât de ușor a fost. O poveste despre încredere și nevoia de a visa.
„Părinții din ziua de azi trebuie să lucreze ca și cum n-ar avea copii și să crească copii ca și când nu ar lucra”, spune Ioana Axinte, CEO și cofondatoare One Learning. Cu o experiență în crearea de proiecte educaționale în Marea Britanie, Ioana împreună cu trei prieteni specialiști în IT și dezvoltare profesională, s-au gândit la o soluție ca să-i facă pe părinți și copii să petreacă un timp de calitate împreună. Practic, aleg cât timp au la dispoziție, tema și apoi scutură telefonul și primesc instrucțiunile. ONE Learning a câștigat o finanțare de 7.000 de euro în cadrul competiției Innovators for Children, accelerator pentru start-up-urile din domeniul educației.