Claudia Goga este profesor psihopedagog în Cluj-Napoca din anul 1995, prima promoție de psihopedagogi de după Revoluție. A lucrat 3 ani în SUA ca profesor de educație specială. Scrie poezii pentru copii, a tipărit deja trei volume cu poezii pentru copii și una de exerciții gramaticale pentru elevi de clasa a doua. Împreună cu două prietene a dezvoltat, în timpul pandemiei, blogul cu resurse pentru cadre didactice https://teachers-make.com, pe care postează zilnic activități pentru școlari mici sau/și pentru copii cu cerințe educaționale speciale.
O elevă de liceu a renunțat la fast food, cafea la pachet și pungi de unică folosință ca să producă cât mai puține deșeuri.
Temele pentru acasă nu ar trebui să depășească mai mult de două ore pe zi, potrivit unui ordin de ministru din 2016. Potrivit Uraniei Cremene, expert în parenting și autoarea programului „All About Parenting”, temele ar trebui să respecte regula „10 minute pe nivel școlar”. Adică un copil de clasa întâi să aibă o temă care să-i ocupe 10 minute, și abia un licean din ultimul an să ajungă la două ore de teme pe zi. Urania Cremene a explicat într-un interviu pentru Școala 9 de ce visul părinților de a avea copii premianți îi poate duce pe cei mici în pragul depresiei. „Un pas important ar fi să dăm puțin la o parte visul copilului cu 10 pe linie, al premiantului care știe de toate la același nivel, iar acest «la același nivel» înseamnă «mediocritate»”, crede expertul în parenting.
Mai bine de jumătate dintre români nu au citit nicio carte anul trecut, iar unul din trei nu a citit niciodată. În același timp, 97% dintre români folosesc un telefon mobil. De aici a pornit NABU, o aplicație mobilă gratuită cu cărți pentru copii, grupate pe niveluri de lectură - începător, mediu, avansat, expert. Astfel, părinții au nevoie doar de un smartphone, conexiune la internet și câteva minute în fiecare zi pentru a sprijini dezvoltarea literației copiilor lor.