editor și reporter

Cristina Radu

A terminat Facultatea de Jurnalism din București și a început să lucreze în presă în 2016, în primul an de studii, la agenția de presă News.ro. A învățat apoi să vadă poveștile din spatele știrilor, ca reporter Libertatea, unde a lucrat în perioada 2018 - 2024. În prezent este reporter de investigații la Snoop. Scrie despre oamenii care schimbă câte puțin societatea, despre educație, mediu, animale și schimbări climatice, precum și despre cheltuirea banilor publici. Îi place Harry Potter, are trei pisici răsfățate și crede că locul stafidelor nu este în prăjituri.

Alte articole

Clasă

Primul an cu locuri speciale la liceu pentru copiii cu autism, Sindrom Down sau alte dificultăți de învățare. Doar un sfert au fost ocupate

Florinela Iosip

Copiii cu cerințe educaționale speciale (CES) beneficiază pentru prima oară în acest an școlar de locuri speciale pentru înscrierea la liceu. Numai că dintre cele peste 2000 de locuri puse la dispoziție de inspectoratele școlare județene, doar un sfert au fost ocupate. Așa arată datele ONG-urilor care activează pentru drepturile copiilor cu autism, transmise către Școala 9 în contextul Zilei Internaționale a Autismului marcate astăzi, 2 aprilie. Locurile speciale reprezintă o măsură de combatere a discriminării copiilor cu CES, funcționând după același principiu ca locurile speciale pentru copiii romi.

02.04.2021
Laborator

Generația Instagram face votul „cool“:„Tinerii nu mai au timp și răbdare să asculte monologuri demagogice“

Florinela Iosip

Generația VOT, o gașcă de 500 de tineri sub 30 de ani, transformă votul pe zi ce trece într-un manifest democratic tot mai „cool“ cu ajutorul Instagramului. Totul a început vara trecută, când doi băieți s-au săturat să vadă articole în mass-media care îi critică pe cei din generația lor pentru absenteismul de la vot.

29.11.2020
Clasă

„Fiul meu să meargă la toaletă cu bărbați mi se pare cel mai grav”. Temerile unor părinți din București după ce copiii lor au fost relocați la un Seminar Teologic

de Medeea Stan

Noul an școlar aduce noutăți cu privire la structura și programa pentru examene, dar vine și cu probleme vechi, care se acutizează. Cum este supraaglomerarea școlilor din București. Elevii de-a IV-a de la Școala Nr. 79, de pildă, încep anul într-o clădire vecină, la demisolul Seminarului Teologic Ortodox București, din lipsă de spațiu. Mai mulți părinți se gândesc că cei mici ar putea fi „abuzați” de liceenii seminarului și s-au plâns școlii și chiar Ministerului Educației. „Aceste temeri nu își au fundament”, spun directorii școlii și ai seminarului, dar un psiholog explică de unde pot să apară. 

05.09.2022